Snedfördelning av skattepengar ”igen”

Debatt

I insändare den 20 juni skrev jag om den sneda fördelningen av skattepengar vad gäller den offentliga miljön och att Mölnlycke säkert fått 90 procent av dessa medel.

”Mölnlyckebo” svarar i insändare 27 juni att ”man ser det man vill se”. Han/hon påtalar att Mölnlycke bidrar med åtminstone hälften av skattepengarna, men varför 50 procent av kommunens befolkning skall ha 90 procent av nämnda skattemedel är fortfarande svårt att förstå.

Vidare påpekas att visst finns det brister även i Mölnlycke, bland annat saknas en bänk vid ett gångstråk samt lite ogräs på sina ställen och en påkörd rondell. Småsaker! Åk ut och titta i de andra kommundelarna och se alla brister som finns där.

Det är inte avundsjuka som gör att även vi som bor utanför Mölnlycke vill ha en trevlig miljö, vi anser att alla kommundelarna bör vara trevliga att vistas i, något som jag är övertygad om att även Mönlyckeborna tycker, i motsats till skribenten ”Mölnlyckebo”.
Boende i Landvetter