Sörtorpadagen ställs in på grund av brandrisk

Härryda

Det blir ingen Sörtorpadag i år. Det populära evenemanget har ställts in på grund av brandrisken.

Det var markägaren som uppmärksammade arrangörsgruppen på att brandrisken är för stor för att besökarna ska kunna parkera säkert på ängen intill Sörtorpagården. Med ett par veckor kvar beslutade man därför att ställa in.

– Det var ju tråkigt med tanke på att vi har lagt ner så mycket arbete, men vi kunde inte räkna med att det skulle regna så mycket att det skulle gå att parkera på ängen. Det var bra att beslutet kom så tidigt att vi hann avboka saker som kostar mycket pengar och att utställarna fick tid att boka in sig på annat. Förhoppningsvis har vi lyckas nå ut till de flesta som hade tänkt komma, säger Pernilla Sjöberg som sitter i styrelsen i Sörtorpa fritidsförening.

Många besökare

Sörtorpadagen har hållits årligen i ett tiotal år. De senaste åren har besöksantalet legat mellan 1 100 och 1 250 personer. Nu siktar fritidsföre­ningen på att försöka locka folk till höstens övriga evenemang i stället.

– Det här är ju ett ekonomiskt avbräck för vår förening. Vi får satsa lite mer på vår höstmarknad och övriga programpunkter, säger Pernilla Sjöberg.