Gustav Fritzell. Bild: Adam Andersson

Stjärnvärvningen: ”Vill känna att jag kan spela ut”

Pixbobloggen

Försäsongsmatchandet har startat för Pixboherrarna. Bloggen var på plats och kollade bland annat läget med en av lagets mest intressanta nyförvärv inför säsongen.

Pixboherrarnas första försäsongsmatch är avklarad. Det blev seger med 4–3 mot allsvenska Fagerhult Habo i en match som hade skapligt tempo, men också speglade lite av det faktum att det faktiskt är första matchen för säsongen. Pixbo var bättre utan att glänsa och gästerna bjöd upp bra och satte SSL-gänget på prov.
Framför allt så innebar matchen att Pixbos nyförvärv nu fått debutera i sin nya klubbtröja. Andreas Stefansson och Axel Larson som värvades in från AIK efter den gångna säsongen agerade kedja tillsammans med Adam Persson och i nästa formation hittades hemflyttade Albin Thurén tillsammans med nya stjärnspelaren Gustav Fritzell och Daniel Calebson.
Just Fritzell var Linköpings stora poängmaskin den gångna säsongen och har nu återvänt till Göteborg som faktiskt är hans hemstad från första början.
– Det känns jättebra att komma hem och få mer tid till familj och vänner igen, säger Gustav Fritzell efter sin första match i Pixbotröjan.
– Det var kul att få dra igång. Det här har man ju väntat på. Det känns gött att vara här. Det är ett grymt gäng och jag känner mig välkommen, säger Fritzell.
Spetsspelaren har varit på plats i Pixbos organisation under sommaren och fått smaka på klubbens försäsongsträning som skiljer sig en del från den han körde i Linköping.
– Det är kul med lite omväxling. I Linköping var det lite mer spring i spåren och spring på planen. Här har det varit lite andra slags intervaller. Olika fystränare kör väl olika grejer så det har varit lite andra typer av övningar, men samtidigt, fysträning är fysträning, säger Gustav Fritzell.
Vad har du för förväntningar inför säsongen för egen del?
– Det är väl att komma in och känna att jag kan bidra, spela ut och göra det jag är bra på. Jag vill hitta rätt i en femma helt enkelt och det är väl det jag tänker.
Har du pratat med Jonas (Eliasson, huvudtränare) om din roll på planen den här säsongen?

– Nej, inte överdrivet. Jag tänker att det sätter sig ganska mycket nu under de första försäsongsmatcherna så får vi se hur det blir där, säger Gustav Fritzell.

  • Adam Andersson031-98 50 67