• Bild: JENNY FÖRANDER
    TRÄNING I TÄLT. För att täcka upp behovet av idrottshallar när hallarna i Mölnlycke fabriker rivs i samband med byggprojektet hyr kommunen en uppblåsbar hall som ska användas tills en ny hall kommit på plats.
  • Bild: JENNY FÖRANDER
    PROVISORISKT. I tältet ryms två planer, duschar placeras i en paviljong intill hallen.
  • Bild: JENNY FÖRANDER
  • Bild: JENNY FÖRANDER
  • Bild: JENNY FÖRANDER

Temporär lösning i väntan på ny hall

Mölnlycke

När detaljplanen för Mölnlycke fabriker vinner laga kraft kommer de nuvarande idrottshallarna i området, Redfox- och Blackfoxhallarna, att rivas.
För att täcka upp behovet under byggtiden hyr kommunen nu en tillfällig hall som blåsts upp intill parkeringen vid Långenäsvägen.

Den uppblåsbara hallen står på en gjuten grund som innehåller två mindre planer. Intill hallen ska det finnas en paviljong med dusch och toa­lett.

Härryda kommun hyr den tillfälliga hallen av Wallenstam. Tanken är att den ska öppnas för träning i samband med att höstterminens verksamheter kommer i gång i september.

Ska täcka behovet

– Den provisoriska idrottshallen ska täcka förenings­livets behov av träningstider inomhus när de nuvarande hallarna i Mölnlycke fabriker försvinner, säger Maria Lind, fritidschef i Härryda kommun, på kommunens hemsida.

Kommunen planerar att ha verksamhet i den uppblåsbara hallen fram till 2020 då man har förhoppningar om att en ny hall ska stå klar i fabriksområdet. I och med att detaljplanen nu överklagats till mark- och miljööverdomstolen är det dock oklart när byggprojektet kan dra igång.