• Bilder: Adam Andersson
    Yasin Belouati och hans Landvetter nådde inte högst i mötet med Gunnilse.
  • Joakim Olofsson.
  • Pedram Talebi.
  • Efe Yildirim.

Trots tunga omstarten: ”Vi ska gå upp”

Fotboll

Landvetter IS fick inte alls den inledningen man hoppats få på höstsäsongen, men målet förändrades inte för det. Laget vill uppåt i seriesystemet.

Det var som tabellfemmor som Landvetter IS stämplade ut ur vårsäsongen. Däremot hade man en match mindre spelad än övriga konkurrenter och det var mycket därför som laget i höstomstarten hade ett jätteläge att ta upp jakten på andraplatsen i tabellen som när den sumeras kommer innebära kval uppåt. Det krävdes dock seger i hemmamötet med Gunnilse och det skulle bli en övermäktig uppgift under torsdagskvällen.

För även om det var Landvetter som spelmässigt började matchen starkast så var det ändå gästerna som gjorde matchens första mål och det kom dryga halvtimmen in i tillställningen.

– Jag tycker att vi är ett mycket bättre fotbollslag. Hade vi fått in två bollar så tror jag att det här hade slutat 5–0 eller 6–0, men det blir inte rätt idag. Vi går ned oss och det blir pannkaka av allting, säger Landvetterspelaren Joakim Olofsson.

Det var annars Olofsson som tidigt i den andra halvleken gav hemmalaget hopp med sitt kvitteringsmål som dessutom var ett riktigt vackert sådant. Lis-spelaren fick en hög boll och på volley prickade han in 1–1.

– Det var rätt snyggt faktiskt. Först tänkte jag gå på kraft, men sedan ändrade jag mig och placerade den istället. Det var en bra passning också även om jag inte vet om den var med mening (skratt).

Men du hann tänka när bollen var på väg alltså?

– Ja, exakt. Jag tänkte först bara kötta, men jag hann ändra mig, säger Olofsson.

Kvitteringen skulle trots allt inte stå sig alltför länge. I den 63:e matchminuten kom nämligen Gunnilses andra ledningsmål i matchen och det skulle också spika slutresultatet 1–2.

Efter det målet blev matchen en böljande historia där Landvetter slog många långa bollar för att försöka ta sig förbi gästernas försvar den vägen, men bortsett från några relativt vassa lägen i slutet så ville det sig inte för de grönklädda.

– Jag tycker vi borde försöka hållit i bollen och tagit de lägena vi fått istället för att slå så mycket långt hela tiden. Det blev hawaii-fotboll av allting, säger Olofsson.

I och med förlusten ligger Landvetter kvar som tabellfemmor och har nu fyra poäng upp till Västra Frölunda som just nu innehar kvalplatsen uppåt, men Joakim Olofsson är övertygad om att Lis kommer knipa just den placeringen innan hösten är över.

– Vi ska satsa på att gå upp och jag tror att vi slutar tvåa. Vi har för bra lag för att ligga kvar i trean ett år till, men då gäller det att vi reser oss, säger Olofsson.

Vad krävs av er för att ni ska lyckas med det?

– Det handlar bara om att vinna varje match. Vi måste hitta vägarna som gör att vi vinner för nu är det höst och alla kommer kriga för att vara kvar så det är bara kötta på så slutar vi tvåa, säger Joakim Olofsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67