Foto: Privat
Rasmus Bergström.

Bergström vann Swedish Open

Kyokushin-karate

Han har gjort det förut och nu gjorde han det igen. Landvettersonen Rasmus Bergström vann årets upplaga av Swedish Open i 80-kilosklassen.

Det var under lördagen som 23-åringen Rasmus Bergström slog till i Lisebergshallen. Den internationella stortävlingen Swedish Open intog nämligen Göteborg. En tävling som Landvetterkillen vunnit tidigare och det var någonting som han tog med sig in i årets upplaga.

– Det kändes bra redan från uppladdningen och all träning inför den här tävlingen har varit bra så jag kände bara att det handlade om att plocka fram det på rätt sätt, säger Rasmus Bergström till HP.

Bergström som tävlade i 80-kilosklassen fick inleda tävlingen med en match mot den kroatiske fightern Fran Luksic och i den matchen var det inget snack. Bergström använde trycket i sina låga sparkar och lyckades ganska tidigt få omkull kroaten och kunde sedan ta sig vidare till semifinalen.

Där väntade ungraren Tamas Retfalvi.

– Det var första gången jag mötte honom. Det var en tuff match första två minuterna i första ronden, men sedan gjorde jag en voltspark (”kaiten geri”) och knockade honom helt och hållet, säger Bergström.

Segern mot ungraren innebar final och där blev det landsmannen Milad Samizade som stod för motståndet.

– Milad var några kilo lättare och lite mindre så jag hade storleken på min sida och drev därför på lite mer, säger 23-åringen.

Efter två ronder stod det klart att det var Rasmus Bergström som stod som segrare i Swedish Open på domarnas beslut. Det innebar alltså Landvettersonens andra seger i tävlingen.

Nu laddar Bergström om för Kroatiska öppna som är drygt fem veckor bort.

  • Adam Andersson031-98 50 67