Arkivbild

Döms till fängelse efter knivhugget

Härryda kommun

En grillkväll med kubbspel och umgänge under trevliga former slutade med att en kvinna blev knivhuggen i slutet av juni.

HP skrev i början av juli om en kvinna som blev knivskuren i samband med en grillfest. Nu är rättegången mot mannen som suttit åtalad för dådet avslutad och den 4 september föll domen.

Upprinnelsen till händelseförloppet var en grillfest på tomten tillhörande den åtalade mannens pappa. Sällskapet bestod, förutom den åtalade mannen, av dennes pappa, en vän, mannens bror och dennes flickvän. De hade spelat kubb och på grillen låg köttet och fräste. I samband med att köttet skulle skäras uppstod ett gräl mellan mannen och broderns flickvän som deltog i sysslan.

Åsikterna om vad som hände går isär men någon form av handgemäng utbröt varpå flickvännen blev stucken med köttkniven. Någon larmade polisen samtidigt som mannen försvann från platsen. Han kunde dock senare gripas vid en sjö inte långt från pappans bostad.

Fick panik

Kvinnan uppger i polisförhör at hon först inte förstod att hon blivit stucken. Det var först när hon gick in i huset och lyfte upp tröjan som hon såg det blödande såret.

– Jag fick panik och tankar om att jag inte hade lång tid kvar, uppger kvinnan i förhör.

När hon sedan gick ut för att påkalla uppmärksamhet ska mannen också ha angripit sin bror med en gaffel och huggit honom i armen och i nacken. Kvinnan fördes sedan med ambulanshelikopter till Sahlgrenska men det visade sig att hon klarat sig med ytliga och lindriga skador.

Den åtalade mannen har hela tiden nekat till brott och uppgett att han inte kan förklara hur flickvännen åsamkats knivskadan.

– Jag vet inte om det är jag eller hon som gör en hastig rörelse, hon kan ha gått in i kniven på något sätt, uppger han i förhör.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen och dömd för vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Tingsrätten anser att både flickvännen och den åtalade mannens brors berättelser är trovärdiga och går därmed på åklagarens linje och dömer mannen för grov misshandel och misshandel. Påföljden blir fängelse i två år och tio månader.