Arkivbild: Adam Andersson
Lucas Hammarvik.

Hammarvik tvåa på succébanan

Trial

Förra året stod han högst upp på pallen. I år blev han tvåa. Det är inget snack om att Lucas Hammarvik gillar banan i Kungsbacka under Västtrial-serien.

Lucas Hammarvik har haft en bra säsong där han både kört SM i Partille, som också är hans klubbadress, men framför allt tävlat i Västtrial-serien. Mölnlyckesonen har haft en stegrande utvecklingskurva under säsongen och i helgen kom säsongens stora fullträff och det var dessutom på en av hans favoritbanor.

Förra året blev Hammarvik nämligen vinnare i Västtrial-serien i Kungsbacka och i årets upplaga var han med i toppen igen.

”Lite lerigt”

– Jag hade en bra känsla redan innan. Det är en lagom svårighetsgrad på den banan och det är både lite lerigt och lite halt vilket brukar passa mig, säger Lucas Hammarvik till Härryda-Posten.

Vad är viktigast att tänka på när det är halt?

– Att hålla jämn gas är det viktigaste för att du ska undvika att slira, säger Hammarvik.

Fokuserad

Trialtalangen gjorde ett ruggigt bra åk och höll misstagen borta. För egen del försökte tolvåringen koppla bort placeringstankarna och bara hålla fokus på uppgiften, men efteråt stod det ändå klart att han knep sin bästa placering i Västtrialserien den här säsongen med en andraplats.

– Det gick bra och sista två tävlingarna har det gått bättre för mig. Nu är det en tävling kvar och det är finalen i Lilla Edet i början av oktober. Jag siktar på att komma så högt som möjligt där för att samla poäng till totalställningen, säger Hammarvik som siktar på att ta ytterligare ett steg nästa säsong.

– Då ska jag tävla i alla SM-deltävlingar också. Det ska bli kul, säger Lucas Hammarvik.