• Bild: Privat
    Oskar Weidenholm.

Seger för Härrydakillarna i U-finnkampen

Friidrott

Oskar Weidenholm och Josef Wallenlind fick jubla efter att duon hjälpt det svenska laget till seger i U-finnkampen. För Malin Jonssons del slutade det tyvärr med att tjejerna föll mot Finland.

Det blev seger för de svenska killarna i U-finnkampen i helgen och där var Härrydaduon Oskar Weidenholm och Josef Wallenlind med och bidrog till den bedriften.

Wallenlind sprang 800 meter och var där snabbast av alla med tiden 1.57,10 och såg där till att dra in viktiga poäng till Sverige som till slut vann med 112–89. För Oskar Weidenholm slutade hans tresteg med en fjärdeplats där han landade på 14,07.

På tjejsidan tävlade Malin Jonsson på 2 000 meter hinder. Jonsson sprang i mål på tiden 7.07,45 vilket även för henne innebar en fjärdeplats i loppet. Dessvärre för Jonssons del föll de svenska tjejerna mot Finland med totalt 109–91.