Foto: Privat

SM-medaljer till bröderna Höiby

Rullskidskytte

Lillebror tog silver och storebror tog brons. Det blev en lyckad SM-helg för Landvetterbröderna Martin och Lucas Höiby.

Under den gångna helgen tävlade bröderna Martin och Lucas Höiby i rullskidskytte-SM. Landehofduon skulle dessutom vända hem från mästerskapet med varsin medalj runt halsen och faktum är att det kunde blivit fler.

Redan under lördagen var Martin och Lucas med i toppen, men båda slutade på en fjärdeplats i sina respektive klasser där Martin tävlar i H14-15 och Lucas i H18-19.

Under söndagen skulle det däremot räcka lite längre. Martin var först ut och skulle åka sex kilometer med tre liggande skytten med tidstillägg för varje bom. Martin Höiby både sköt och åkte riktigt stabilt vilket skulle räcka till ett SM-silver.

För storebror Lucas del innebar söndagen distanstävling på 12,5 kilometer. På fyra skjutningar blev det endast två bom för Landehofåkaren som också hade bra tryck i åkningen och kunde kriga sig i mål på en tredjeplats.