Arkivbild

Tre skadade i olycka med lastbil

Landvetter

En personbil krockade natten till lördag med en lastbil på riksväg 40 i närheten av Björrödsmotet, Landvetter. Tre personer fördes till sjukhus med ambulans.

Klockan 00.55 natten till lördag fick räddningstjänsten in ett larm om en krock vid Björrödsmotet, Landvetter. En personbil ska i hög hastighet ha kört in i bakdelen på en lastbil. I bilen färdades tre män som samtliga blev allvarligt skadade och fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Enligt uppgifter från polisen är läget för en av dem kritiskt.

Polisen meddelade vid lunchtid att man påträffat en pistol i personbilen och att förhör hållits med två av de skadade männen. Männen ska därefter ha anhållits, misstänkta för grovt vapenbrott. Den tredje mannen har inte kunnat höras på grund av sina svåra skador. Alla tre är i 20-25-årsåldern.

De inblandade fordonen är tagna i beslag av polisen som även har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.