Bild: Jenny Förander
Landvetterlaget Team Surprise har gjort sitt sista mästerskap.

Beskedet: Team Surprise läggs ned

Synkroniserad konståkning

De har sex VM-guld, är Sveriges landslag och ett av världens bästa lag i synkroniserad konståkning. Nu lägger Team Surprise ned verksamheten.

Beskedet anlände högst oväntat för utomstående. Team Surprise som är det svenska landslaget i konståkning kommer senast från ett VM-silver i Stockholm och har sedan tidigare sex VM-guld på meritlistan.

Nu står det alltså klart att Landvetterlaget läggs ned.

– Vi behöver ta ett nytt grepp om Synkroniserad konståkning i Sverige och i världen. Vi behöver satsa på utbildning av tränare och nya åkare, jobba för att regler och förutsättningar för sporten förnyas. Göra den attraktiv och bygga en ny bas av yngre synkroåkare, så att vi på sikt kan bygga fler starka seniorsynkrolag, säger Andrea Dohány, grundare och huvudtränare för Team Surprise.

Andrea Dohány kommer tillsammans med flera av Team Surprise aktiva att utbilda nya konståkare. Det kommer att handla om utbildning med målet att bredda konståkningens möjligheter Sverige. Man fortsätter också att arbeta internationellt för att förändra regelsystem. Team Surprise har utmanat regelverket och utvecklingen av sporten genom sitt innovativa sätt.

– Jag är tränare för alla discipliner, och därför har det varit lättare för mig att visa olika möjliga vägar för nya konståkare. Vissa passar och trivs bättre i lagsporten, eller som par. Det är vårt jobb som tränare att visa på de olika alternativen, för att konståkaren ska nå sin fulla individuella potential. Att jag nu får skifta fokus och börja på en ny resa tillsammans med de bästa jag kan tänka mig, åkarna i Team Surprise, ser jag fram emot, säger Andrea Dohány.

Andrea Dohány grundade Team Surprise 1984.

  • Adam Andersson031-98 50 67