Stephan Engström.

Engström stannar: ”Ska bygga vidare”

Fotboll

En stark avslutning med tre raka segrar gjorde att Landvetter, på sämre målskillnad, slutade femma i serien. Redan nu ligger fokus på nästa säsong och redan i november kommer a-laget provträna spelare.

Landvetter IS fick en stabil start på säsongen och fram till efter sommaruppehållet levde hoppet i allra högsta grad om att tampas om en placering bland de två bästa och få kvala uppåt mot division 2. Men det ville sig inte riktigt. Laget drog på sig några tunga förluster mot toppkonkurrenterna och tappade för mycket mark för att till slut kunna vara med och slåss om det.

– Vi tog inte de poängen som vi behövde där, men jag tycker vi ändå avslutar säsongen väldigt bra och spelar inte minst en bra fotboll, säger Landvettertränaren Stephan Engström efter att hans mannar till slut blivit femma i divison 3, men bara på sämre målskillnad än fyra och trean.

– Vi tar fler poäng än förra året och vi släpper in mindre mål än förra året, vilket såklart är bra. Däremot gör vi tyvärr färre mål. Överlag får man säga att säsongen varit lite upp-och-ned, säger Engström.

Engström kom som ny huvudtränare efter Morgan Johansson till den här säsongen. Det blev helt klart en godkänd första sommar, men redan nu har han siktet inställt på nästa år.

– Nu handlar det om att bygga vidare och det finns mycket att bygga på. Vi kommer ha provträningar redan i mitten på november, framför allt för egna juniorer för att se hur de ställer sig till seniorfotboll. Sedan kommer vi försöka få in lite nya spelare också och siktar på att ha en trupp till årsskiftet.

Men det är helt klart att du stannar i klubben?

– Absolut. Jag tränar laget nästa år också, säger Stephan Engström.

  • Adam Andersson031-98 50 67