• Bilder: Adam Andersson
    Målvrål. Sabahudin Sulejmanovic skriker ut som glädje efter att Mif kvitterat derbyt mot Mis till 1–1.

Mif avslutade med derbyseger

Fotboll

Mölnlycke/Sjövalla ledde matchen till den 75:e minuten, men orkade inte hela vägen. Det blev Mölnlycke IF som vann det sista derbyt och den sista matchen för säsongen.

Då både Mölnlycke IF och Mölnlycke/Sjövalla låg på säker mark, men för långt efter kval uppåt var det framför allt äran och prestigen som stod på spel när lagen drabbades samman i säsongen sista match av division 4. Det stod också redan innan klart att Mif var laget som skulle placera sig högst i tabellen av de båda lagen, men det var Mis som tog kommandot om derbyt och man gjorde det i inledningen av den andra halvleken.

Bollen kom in högt i straffområdet och där höll sig Tomas Fieker framme och nickade in 1–0 till matchens bortalag Mölnlycke/Sjövalla.

– Killarna gör en fantastiskt bra match i 75 minuter, men sedan bjuder vi på tre mål. Tomten kan inte dyka upp och ge bort tre stora julklappar i ett derby på det där sättet, säger Mölnlycke/Sjövalla-tränaren Daniel Berntsson.

Ja, för det var i den 75:e minuten som kvitteringen skulle komma efter att Mif jagat på framåt för att lyckas med just ett 1–1-mål. Bollen kom in högt i straffområdet och när Mis-målvakten David Ringhage inte riktigt fick grepp om den passade Seth Schiötz på att skicka bollen i nät.

Tre minuter senare nickade Robert Reutherborg in 2–1 och i den 92:a minuten kom Carl Borgs 3–1-mål som skrev fast slutresultatet.

– Första 25 är inte bra. Vi får inte i gång något spel riktigt. Vi gör det bättre sedan och skapar två bra lägen, men 0–0 känns rätt okej i halvtid. I andra är vi tillbaka där vi började och det är inte bra. Det blir mycket kamp och de har stora spelare. Sedan mattas de på slutet och vi har bättre kondition. När vi får 1–1 så vet vi att vi är starka, säger Mölnlycke IF:s tränare Jonathan Gerth.

Resultatet i matchen gör att Mölnlycke/Sjövalla slutar åtta i division 4. Ett helt okej resultat med tanke på hur säsongen har utspelat sig.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi har fått ringa in ett gäng 45-åringar för att åka till Donsö och spela. Så ska det inte se ut i division 4. Vi har åtta startspelare borta. De här två matcherna som avgör att vi klarar oss kvar, där gör grabbarna det jäkla bra. De har jobbat väldigt hårt. Det var riktigt illa där ett tag, men nu är säsongen slut och det enda man kan göra är att blicka mot nästa, säger Daniel Berntsson.

För Mölnlycke IF:s del slutade säsongen med en fjärdeplats i tabellen och det är bara Göteborgs FF som noterat fler än Mif:s 52 fullträffar den här säsongen.

– Det är ett steg i rätt riktning mot förra året. Totalt sett är det en bra säsong av killarna. Starten gjorde att vi inte kunde vara med och bråka i toppen, men vi är seriens bästa hemmalag och killarna har fått se att vi kan slå alla lag i serien. Vi har många unga och borde kunna ta ytterligare ett steg till nästa säsong, säger Jonathan Gerth.

  • Adam Andersson031-98 50 67