Stabil. Anita Östlund siktar mot ett hålla en jämn nivå den här säsongen.

Mot mästerskapen med mognare program

Konståkning

Säsongens två första tävlingar är avklarade. Nu väntar två ytterligare utlandsäventyr innan tre mästerskap på kort tid för Landvetter KK:s Anita Östlund.

Förra säsongen blev en debut­säsong på många sätt för Landvetters Anita Östlund. Talangen fick inte minst förtroendet att representera Sverige i OS och stod på allvar på den internationella seniorscenen för första gången i karriären.

Nu har Östlund inlett en ny säsong och hon gör det med två helt nya program.

”Mognare åkare”

– Jag är väldigt nöjd med båda. Skillnaderna från förra året är väl att de är lite mognare och det passar mig för jag har blivit en mognare åkare, säger Anita Östlund till Härryda-Posten.

Vad säger du om säsongs­inledningen som du haft?

– Det har gått bra tycker jag. Den första tävlingen kändes som en okej start på säsongen tycker jag och i den andra kände jag mig mer förberedd och redo när jag åkte dit, även om det korta programmet inte gick så bra där. Det långa var klart bättre däremot, säger Östlund.

Innsbruck och Zagreb

Härnäst väntar en internationell tävling i Innsbruck som är en del av Challenge Cup för Östlunds del. Där­efter väntar en tävling i Zagreb innan mästerskapen sätter i gång. Då väntar SM i december, EM i januari och så småningom även VM i mars.

– EM och VM är mina stora mål den här säsongen.

Vad har du annars för förhoppningar och målsättningar för den här säsongen?

– Jag vill bli en jämnare åkare. Det ska inte bli så mycket toppar och dalar utan jag vill känna att jag kan hålla en jämn nivå, säger Anita Östlund.

  • Adam Andersson031-98 50 67