• Bild: Wallenstam
    Byggstart. Hans Wallenstam, Per Vorberg och Jan Inge Forsberg hade mer än bara spade till hands vid det första symboliska spadtaget för byggnationerna av Mölnlycke fabriker.
  • Bild: Adam Andersson
    Glatt bemötande. Mikaela Tegström fick ta emot glada besökare på Bruksgatan Market.
  • Bild: Adam Andersson
    Informerade. Emma Larsson från Wallenstam gav information för nyfikna besökare om de nya byggnationerna vid Mölnlycke fabriker.

Nu är jättebygget i gång

Mölnlycke

600 nya bostäder och en idrottshall för 1 700 personer. Under Bruksgatan Market var det även dags för byggstart av Mölnlycke fabriker.

– Äntligen är vi igång med utvecklingen av Mölnlycke fabriker. Ett spännande och komplext projekt som kommer att ge 600 nya hem men också bidra till en varsam utveckling av den karaktäristiska fabriksmiljön längs Bruksgatan. Vår förhoppning är att kunna välkomna våra första hyresgäster här vid årsskiftet 2020/2021, säger­ Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

Ja, det var under lördagsförmiddagen som byggstarten av Mölnlycke fabriker ägde rum. Hans Wallenstam tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg och Jan Inge Forsberg (SPP) som är den i kommunfullmäktige som drivit frågan om en ny idrottshall hårdast, tog tillsammans det symboliska första spad­taget för byggnationerna som kommer att bli 600 nya bostäder och en ny idrottshall med läktarkapacitet för 1 700 personer.

– Jag ser framför allt att idrottshallen blir Härrydas egen eventarena och en knutpunkt för kommunens invånare där det händer många olika saker hela tiden. Det skulle kunna vara allt från dansbandsaftnar, schack- och innefotbollsmästerskap till LAN-spel, säger Jan Inge Forsberg.

Regn och snö

Det var i samband med den årliga Bruksgatan Market som byggstarten arrangerades. Marknaden med dryga 30-talet utställare kantades i år av lite tråkigare väderlek då både regn och någon snöflinga föll ned under efter­middagen.

På plats var bland annat Wallenstam för att informera om hur de nya byggnaderna ska stå placerade i området. Intresset från allmänheten kring just de bitarna var också stort.

Stort intresse

– De flesta frågorna rör bostäderna. Det är mycket om hur många bostäder det blir, vad de kommer att kosta och hur stora de blir. Det är mycket detaljfrågor som vi inte riktigt kan svara på just nu, säger Emma Larsson från Wallenstam när Härryda-Posten tittar in i deras glaskur vid Bruksgatan Market.

Det bjöds i vanlig ordning på musikunderhållning, hantverk och godsaker under marknaden. En som var på plats och inte minst arrange­rade tävling och delade ut grejer var Mikaela Tegström från Gunnebo. Tegström gjorde sitt andra besök på Bruksgatan Market, det första för två år sedan.

– Det har kanske inte varit supermycket folk i år, men med tanke på vädret så har det ändå varit en del. Vädret hjälpte väl inte riktigt till med den biten, säger Mikaela Tegström.