Bild: Adam Andersson
Simon Nordström.

Vann finalen – vill nu ta nästa steg

Cykeltrial

Tuff bana och ganska svåra förutsättningar – då utklassade Rävlanda/Hindås CK:s Simon Nordström motståndet och vann finalen av Swe cup.

Det var under sommaren som Simon Nordström åkte ned till Italien och tävlade i ungdoms-VM. Det gav visserligen inga medaljer för framtidslöftet från Rävlanda/Hindås CK, men det gav en hel del erfarenhet som betalar sig nu.

– Det gav jättemycket. Bara att prata med flera stycken från andra länder som var mycket bättre än oss svenskar och ta emot tips från dem gav otroligt mycket, säger Simon Nordström till Härryda-Posten.

Efter det har nämligen utvecklingskurvan pekat rakt uppåt för Nordström som under lördagen tävlade för sista gången den här säsongen när det var dags för finalen av Swe cup i Partille. Det kunde inte slutat bättre.

Under de tre varven på den tuffa banan blev det totalt 31 noteringar för Simon Nordström, vilket var hela 30 färre än klubbkamraten Lucas Attholm som slutade tvåa i finalen.

– Det var halt idag. Mycket grus på stenarna och hala däck. Jag halkade mycket och hade en del slarvfel, men det var riktigt kul. Jag var nervös innan, även om jag inte riktigt vet om det märktes. Nu efteråt är det bara en skön känsla, säger Nordström.

Hur gjorde du för att hantera halkan?

– Man får bara tänka sig lite extra för. Om man inte tänker på det så sätter man ned fötterna direkt. Man får ta någon extra sekund på sig.

Att Simon Nordström vann finalen av Swe cup gör nu att han står som totalvinnare i hela tävlingsserien.

– Det är riktigt kul. Det har nog gått bättre än jag väntat mig. I alla fall idag, säger Nordström.

Nu vill talangen ta nästa steg. Den här säsongen har han tävlat i B-klassen och till nästa år vill han gå upp till A-klassen, men är medveten om att det kommer krävas väldigt hårt arbete för att ta sig till den nivån.

– Det blir hård träning hela vintern nu. Det handlar mycket om att våga. Allting sitter bara i huvudet. Sedan kommer jag träna mycket på att hoppa till framhjulet för det är det nya som kommer nu. Det används mer och mer på tävlingarna. Då ska man stå på bakhjulet och sedan hoppa fram och nästan kyssa framhjulet. Det finns inte hur läskigt det är, säger Simon Nordström.

Förutom tidigare nämnda Attholms fina andraplats slutade Jonathan Byrö Nordgren från RHCK på en sjundeplats i C-klassen och i N-klassen blev Victor Hellström trea.

  • Adam Andersson031-98 50 67