Bild: Adam Andersson
Eddy Bengtsson.

VM-silver för Bengtsson

Brottning

En axelskada i en av matcherna kantade gulddrömmarna, men Eddy Bengtsson trotsade smärtan och fick med sig ett VM-silver hem från Ryssland.

Fraktur, misslyckade operationer och blodproppar i lungorna. Det var absolut ingen enkel resa och allt annat än smärtfri uppladdning som Eddy Bengtsson fick till årets veteran-VM i brottning. 39-åringen från Landvetter lyckades trots allt ta sig dit och gjorde det dessutom i bra form. Det visade han redan från start i mästerskapet.

Bengtsson vann nämligen sina inledande matcher med besked.

– Jag gjorde det som skulle göras, säger Eddy Bengtsson när Härryda-Posten når honom kort efter hemkomsten från Ryssland.

Men en förlust skulle dessvärre komma. I en av Bengtssons matcher, som poängmässigt slutade 0–0, tvingades Landvettersonen bryta på grund av en axelskada.

– Axeln låste sig och jag kunde inte greppa med handen över huvudtaget. Då blir det svårt att brottas. Det blev raka vägen till hotellet, smärtstillande och en av killarna jag hade med mig fick försöka fixa axeln, säger Bengtsson.

Den blev bättre, men inte mycket mindre smärtsam. Trots det valde Bengtsson att gå upp i sin sista match mot en av hemmafavoriterna.

– Jag är stor, men han var större. Han visste om min skada och gick in för att göra den värre. Det var det han siktade på. Jag blev så jäkla arg och det adrenalinet hjälpte mig även om det gjorde ont.

Bengtsson vann till slut matchen, vilket säkrade ett VM-silver.

– Det är klart man är besviken och ville vinna, men med tanke på min historik så är det såklart en sinnessjukt bra prestation, säger Bengtsson som efter lite semester ska in och operera sin fot igen.

– Vi får hoppas att det blir bra så att jag inte kommer ut med två vänsterfötter i fall man får en förfrågan från Let’s dance, säger Eddy Bengtsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67