• Bild: JONNA ANDERSSON
  • Bild: JONNA ANDERSSON
  • Bild: JONNA ANDERSSON

13 personer anhållna efter skottlossning

Mölnlycke

13 personer är anhållna efter den skottlossning som skedde i Mölnlycke på lördagskvällen. De aktuella brottsrubriceringarna är försök till mord och grov misshandel.

De misstänkta personerna är män i åldern 25-50 år. De anhölls av jouråklagare natten mellan lördag och söndag. Samtliga personer är för närvarande skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden.

– Utöver teknisk utredning fortsätter nu arbetet med förhör av vittnen och de misstänkta för att tydligare klargöra vad som skett, säger vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo, som leder förundersökningen under helgen.

Polisen misstänker att en konflikt mellan ett lokalt gäng och en Hells Angels-gruppering ligger bakom skottlossningen som ägde rum utanför en festlokal i ett industriområde i centrala Mölnlycke. Något som Göteborgs-Posten var först att rapportera om.

– Personerna på den andra sidan utgör ett lokalt knutet gäng från närområdet, säger åklagaren Karl-Erik Esbo till GP.

Sju personer fördes till sjukhus i Göteborg efter skottlossningen. Under söndagen uppgav Sahlgrenska Universitetssjukhusets pressjour att sex personer är kvar på sjukhuset och att en av dem är allvarligt skadad.