Genrebild. Bilden har inget med olyckan på riksväg 40 att göra utan är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Två döda efter olycka på riksväg 40

Landvetter

En lastbil fick under lördagen sladd och kom över på fel sida mitträcket på riksväg 40 i höjd med Landvetter. Lastbilen krockade med en mötande personbil. Under lördagskvällen meddelade polisen att två vuxna personer, en man och en kvinna avlidit efter olyckan. I bilen färdades också ett barn som överlevde krocken. 

Larmet om olyckan kom in vid 13-tiden på lördagen. Av oklar anledning ska en lastbil ha fått sladd och kört över en personbil i höjd med Bårhultsmotet längs riksväg 40 strax väster om Landvetter. Flera ambulanser skickades till platsen och enligt de första uppgifterna från polisen var skadeläget allvarligt.

– Skadeläget är allvarligt för personerna som åkte i personbilen, säger presstalesmannen Tommy Nyman.

Vid 19-tiden meddelade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral att två personer som färdades i personbilen har avlidit. Enligt polisen handlar det om två vuxna personer, en man och en kvinna. I samma bil ska också ett barn ha färdats.

– Vi har underrättat anhöriga, säger Johan Ljung, vakthavande befäl i region Väst.

Även två personer som färdades i lastbilen kördes till sjukhus i ambulans, skadeläget för dem är i nuläget oklart.

Ytterligare en personbil var inblandad i olyckan. Den bilen ska också ha kört i riktning mot Göteborg då olyckan inträffade. Men enligt uppgift från polisen har inga personer skadats i den bilen.

Lastbilen låg efter olyckan tvärs över riksväg 40 i riktning mot Göteborg och ett stort räddningspådrag pågick under eftermiddagen vid olycksplatsen. Räddningstjänsten fanns under flera timmar på plats med personal från räddningsstationerna i Mölndal, Hindås och Mölnlycke och en tungbärgare kallades till platsen för att lyfta lastbilen.