• Bild: LOUISE ELEONORE
    PÅ HEMMAPLAN. Mölnlyckebon Malin Wennergren, känd som Malinmarie, sjunger i Landvetters kulturhus i kväll.
  • Bild: LOUISE ELEONORE

Akustiskt med Malinmarie

Musik

I kväll slås dörrarna på nytt upp för en sen kväll på bibblan i Landvetters kulturhus.
Mölnlyckebon Malin Wennergren, även känd som Malinmarie, står för den musikaliska underhållningen.

Sen kväll på bibblan innebär att det bjuds på både före­läsning och musik. Yvonne Leffler, professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, kommer för att föreläsa under titeln ”Frankenstein – en förvrängd skapelseberättelse”.

Därefter tar Malin Wenner­gren och hennes medmusikanter i The Birds över mikro­fonerna. Malin berättar att de kommer att framföra en del av hennes egna låtar, bland annat den senaste singeln Storm, men också några covers på låtar de gillar.

– Vi har gjort en del Håkan-låtar och Dylan på svenska.

Avskalade låtar

Malin Wennergren och The Birds har ett pågående akustiskt projekt som innebär att de har åkt runt och spelat en hel del under de senaste åren.

– När vi har spelat live har vi velat skala av låtarna och framföra dem akustiskt. Det har varit gitarr, fiol och trestämmig sång, säger Malin.

I The Birds ingår Sofie Rosvall på sång, Elin Johansson på sång och gitarr och Helena Henriksson på fiol.

– Vi tog namnet The Birds för att de är helt fria musiker som även spelar i andra konstellationer men vi har jobbat en del ihop de senaste tre åren. Ibland är det en kille med också, säger Malin.

De har haft spelningar i många olika sammanhang, med allt från 200 personer i publiken till 5 000.

– Det har varit väldigt blandat, allt från klubbspelningar till lite större evenemang. Det har varit många sköna häng och mysiga spelningar. Jag gillar små spelningar när man kommer riktigt nära, jag tycker om att få bestämma själv vad man ska göra, men det har varit lite lyxigt att få göra lite större spelningar med Sveriges radio till exempel. Då blir det alltid bra ljud och man behöver inte ens bära sin egen mick. Å andra sidan får man inte samma närhet till publiken, säger Malin.

Lärare på kulturskolan

Vid sidan om artistskapet jobbar Malin Wennergren deltid som lärare på kulturskolan i Östra Göteborg där hon undervisar i sång och musikproduktion.

– Jag jobbar på Bergsjöskolan där vi håller på med digitalt skapande. Det är en väldig blandning av elever, man möter samhället och jag gillar det, det känns så jäkla fint att få bidra till samhället. Det finns en sådan kraft hos ungdomarna. Sedan är det skönt att inte behöva stå längst fram hela tiden också.

Har blivit digital

Malin har jobbat mycket med riktiga instrument tidigare men är nu inne på ett lite annat spår.

– Jag jobbar mer digitalt och har en producent som skickar beats till mig. Under året har jag gjort en del musik till reklam. Det är lite kul att den här 42-åriga tjejen får jobba lite annorlunda, säger Malin om sig själv.

Hon har några låtar på gång som hon hoppas kunna släppa till våren.

Malin ser fram emot att uppträda i Landvetter i kväll.

– I samband med att jag fick kommunens kultur­stipendium 2006 spelade jag i kapellet i Landvetter, annars har det inte varit många spelningar i kommunen. Nu ska det bli jätteroligt att få komma till Landvetter, säger hon.