Bild: Privat
Carl Bengtström.

Bengtström prisnominerad på friidrottsgalan

Friidrott

Han gjorde sin debut i finnkampen på seniornivå och besegrade samtliga motståndare från grannlandet. Nu har Landvettersonen Carl Bengtström blivit prisnominerad på friidrottsgalan för sin insats i den anrika tävlingen.

När Härryda-Posten når friidrottstalangen från Landvetter befinner han sig i Spanien på träningsläger tillsammans med sina klasskamrater på friidrottsgymnasiet.

– Det är inte så varmt här ändå. Det är ungefär 20 grader, men det är ganska skönt att träna i, säger Carl Bengtström.

Det var också i Spanien som 18-åringen fick beskedet. Bengtström har blivit prisnominerad i kategorin ”Årets prestation i finnkampen” på den årliga friidrottsgalan.

– Det är väldigt roligt. Jag hade inte räknat med det alls så det kom ju lite som en chock, men jag är väldigt nöjd och glad, säger Carl Bengtström.

Motiveringen till Bengtströms nominering lyder följande:

”Debuterade som 18-åring i Finnkampen genom att inte bara anföra en svensk trippel i 400 meter häck utan också besegra alla tre finländska motståndarna på 400 meter”.

Det är första gången som Landvettersonen som tävlar för Örgryte IS är nominerad till ett pris på friidrottsgalan.

– Jag har faktiskt aldrig ens varit på friidrottsgalan så bara det ska bli roligt, säger Bengtström.

Det är dock hård konkurrens som Carl Bengtström ställs mot i kategorin. Övriga nominerade är nämligen diskusstjärnan Daniel Ståhl och 5 000- och 10 000-meterslöparen Amanuel Gergis.

– Det är såklart häftigt att vara nominerad tillsammans med Daniel Ståhl.

Vad tror du om dina chanser att vinna priset?

– Jag vet inte riktigt, men det känns väldigt öppet. Jag vet inte hur de bedömmer det, men jag tror att jag har chans att ta det, säger Bengtström.

Just nu genomgår 18-åringen en tuff träningsperiod. Efter dryga månaden av hård grundträning har han nu gått över i lite mer finslip.

– Det börjar bli lite mer detaljer nu innan inomhussäsongen börjar i januari, säger Carl Bengtström.

  • Adam Andersson031-98 50 67