Får pengar till egna ungdomar

Sport

Via Gräsroten skänks över nio miljoner kronor till ungdoms­idrotten i Västra Götaland. Mölnlycke IF är den föreningen som får mest pengar i Härryda kommun.

Initiativet Gräsroten är Svenska spels och går ut på att ett summa pengar portioneras ut till idrottsföreningarnas ungdomsverksamheter. Hur mycket pengar en klubb får avgörs via hur många supportrar som klubben har via Svenska spel. I Västra Götaland delas 9,3 miljoner kronor ut och störst andel av pengarna går till IFK Göteborg som får ta emot närmare en miljon kronor.

Den klubb i Härryda kommun som får ta emot mest pengar till sin ungdomsverksamhet via Gräsroten är Mölnlycke IF. På listan över klubbar i Västra Götaland som får ta emot mest pengar hamnar Mif på 98:e plats när man får in 15 605 kronor.

– Det är klart att vi är grymt tacksamma. Det är ganska många som satt upp oss som förening där och stöttar oss och vi är väldigt tacksamma för det stöd vi får, säger Anders Dahlstedt, föreningsutvecklare i Mölnlycke IF.

Utbilda ledare

Dahlstedt berättar att klubben brukar använda pengarna från Gräsroten till att utbilda sina ungdomsledare. Något som man i föreningen värderar väldigt högt.

– Så nu kanske det kan bli någon extra kurs för våra ungdomsledare så det är klart att det här gör skillnad. Allt sådant landar på våra ungdomar och det är väldigt bra, säger Anders Dahlstedt.

Näst mest pengar av Härryda kommuns föreningar får Pixbo Wallenstam ta emot. Innebandyklubben får in drygt 9 000 kronor till sina ungdomar.

För Mölnlycke IF:s a-lags del har man efter att den gångna säsongen slutade flyttat upp fem egna juniorer.

– Det är den vägen vi vill gå, säger Anders Dahlstedt.

  • Adam Andersson031-98 50 67