• BIlder: Adam Andersson
    Målskytt. Lukas Folkesson gjorde Härryda HC:s enda mål i mötet med Partille HK.
  • William Reit.
  • Daniel Swedblom missade en bra möjlighet och grämde sig efteråt.
  • Thomas Åsedal gick hårt in i tekningen.

”Förhoppningsvis har vi väldigt bra chans”

Ishockey

Åtta man saknades och det visade sig på resultattavlan. Nu väntar två matcher innan allvaret börjar på riktigt för Härryda HC.

Det var ett klart sargat Härryda HC som åkte till bortamötet med Partille HK i helgen. Inte mindre än åtta ordinarie spelare, varav en var lagets hittills poängstarkaste spelare Dennis Evensson, saknades.

– Jag gillar aldrig att prata om sådant efter en förlust. De killarna som var här och var med gjorde det riktigt bra, säger Härrydatränaren Claes Holmberg.

Men det skulle inte riktigt räcka till. Partille började matchen klart starkast och ledde rättvist med 2–0 efter den första perioden.

Hemmalaget tog också ledningen med 3–0 i inledningen av mittakten, men kort därpå skulle repliken komma som gav Härryda HC hopp i matchen. Gästerna fick nämligen chansen i numerärt överläge och då såg Lukas Folkesson till att göra sitt sjunde mål den här säsongen.

”Inget märkvärdigt”

– Det var egentligen inget märkvärdigt. Vi har powerplay och jag kommer in och försöker ta ett första avslut, men det täcks på spelaren framför. Då får jag tillbaka den egna returen och lägger in den, säger Lukas Folkesson.

Härryda fick sedan ytterligare två möjligheter i powerplay på kort tid, men lyckades inte äta sig närmare Partille. Istället fick man se PHK ta ledningen med 4–1 innan den andra perioden var över.

HHC gjorde sedan vad man kunde i den tredje perioden, men målchanserna saknades och de bytena man ställdes mot Partilles förstafemma fick man jobba väldigt hårt i defensiven.

– De har en femma som är väldigt duktig och det är den som gör det. Våra toppar i försvarsspelet är väldigt bra, men lägstanivån måste upp, säger Claes Holmberg.

Lukas Folkesson är inne på samma linje.

– Det är trist att vi inte riktigt tar tag i det i hela matchen. Det tar lång tid för oss att komma i fas och sedan har vi perioder där vi gör det bra i 20 sekunder, men när de haft pucken länge så tappar vi positioner och står stilla, säger Folkesson.

Jobba på försvaret

Det blev till slut 6–1 till Partille HK som skickade hem Härryda tomhänt från Vallhamra ishall.

– Man kan inte vara nöjd när man förlorat med 6–1, men samtidigt förlorade vi sådana här matcher tvåsiffrigt förra säsongen. Vissa bitar börja sitta för oss och nu ska vi mata på för att sätta försvarsspelet riktigt ordentligt, säger Claes Holmberg.

Nu återstår två matcher för Härryda HC innan juluppe­hållet. Laget kommer inte att nå någon topp två-placering före jul och därför väntar fortsättningsserien efter nyår och det är där som HHC vill vara som bäst.

– Vi lär oss fortfarande och förhoppningsvis har vi väldigt bra chanser efter jul, men vi får se lite hur motståndet är. Det vet man aldrig på förhand och det spelar såklart in också, säger Lukas Folkesson.

  • Adam Andersson031-98 50 67