• Bilder: Adam Andersson
    FYNDADE HUVUDBONAD. Milton Sjöstrand hittade sig en häftig mössa som matchade hans ansiktsmålning under julmarknaden.
  • Ann-Sofie Sjöstrand tog traditionsenligt med sig barnen till Jul på Hindås.
  • Julia Frigell och Wilma Nilsson sålde bröd och marsipan.
  • Mona Dennerhof uppskattade att få besöka Jul på Hindås igen.
  • Viggo Balzon, William Nilsson och Bastian Balder tog igen sig inne på stationshuset.

Jul på Hindås var tillbaka igen

Hindås

I helgen arrangerades de första julmarknaderna för året i kommunen. Jul på Hindås var en av dem och blev välbesökt av byborna.

Vantar, mössor, lottohjul, bröd, ostar och mycket mer. I helgen smög sig julstämningen in i Hindås när årets julmarknad arrangerades i anknytning till stationshuset. Det bjöds även på musik, möjligheten för barnen att fotograferas med en bakgrund av änglavingar och dessutom hade tomten vägarna förbi.

Julmarknaden blev en populär sådan bland såväl utställarna och försäljarna som besökarna. Ann-Sofie Sjöstrand bor i Hindås och tog med sig sina tre barn ned till julmarknaden som hon brukar besöka varje gång den arrangeras. Ett bra sätt att träffa vänner och bekanta.

– Det är ungefär samma folk som är här. Några som man vuxit upp med så det är kul att träffas, säger Ann-Sofie Sjöstrand.

Shoppade mössor

Hon brukar framför allt ta tillfället i akt att handla mössor till sina barn. De två äldsta, Milton och Isabella, hittade varsin favorit i ett av marknadsstånden.

– Jag tycker den här marknaden är mysig. Det är ganska likt tidigare år. Ibland är det lite större och ibland lite mindre, säger Ann-Sofie Sjöstrand.

Bland utställarna och försäljarna var det både bekanta och nya ansikten för Jul på Hindås. En som varit där tidigare år för försäljning av mattor, vantar och annat och även passade på i år var Mona Dennerhof.

– Det har gått bra tycker jag. Det är bra med folk och det har det varit sedan 10 i morse. Det är kul att den här marknaden är tillbaka. Det har ju varit ett litet uppehåll, säger Dennerhof som själv bor i Ulricehamn.

Förstagångsförsäljare på marknaden var Julia Frigell och Wilma Nilsson. Tjejerna sålde bröd och andra god­saker under dagen.

Första gången

– Vi har surdegsbröd och hade även vörtbröd, men det tog slut. Sedan har vi marsipangrisar med marsipan från Tyskland som är väldigt fin, säger Julia Frigell.

Frigell och Nilsson, som båda är boendes i Landvetter, hade fullt upp under dagen med besökare som ville handla och båda trivdes bra i rollen.

– Det är första gången vi gör det här båda två.

  • Adam Andersson031-98 50 67