• Pressbild: Vilma Colling
    Louise Hoffsten.
  • Pressbild: Vilma Colling.
    Louise Hoffsten.

Louise Hoffsten till Råda Rum

Mölnlycke

Hon har en lång och framgångsrik musikkarriär i ryggen och är just nu högaktuell i tv-programmet ”Så mycket bättre”. På onsdag kommer Louise Hoffsten till Råda Rum.

Det är drygt 25 år sedan som Louise Hoffsten slog igenom som sångerska i Sverige med albumet ”Rythm and blonde” och samma år mottog hon en rockbjörn som ”Årets svenska kvinnliga artist”. Sedan dess har Hoff­sten haft en framgångsrik karriär både i Sverige och utomlands.

På onsdag nästa vecka kommer Louise Hoffsten till Mölnlycke. Tillsammans med Cleas Crona trio och gitarristen Erik Söderlind intar de Råda Rums scen.

”Jazztappning”

– Jag och Claes har spelat väldigt mycket ihop fram och tillbaka och det ska bli kul att göra det igen. Det kommer bli lite varierade låtar. En del av mina som kommer framföras i en jazztappning, säger Louise Hoffsten när Härryda-Posten får en pratstund med henne i en paus under tv-inspelningen av ”Så mycket bättre” där Hoffsten är med tillsammans med bland andra Charlotte Perelli, Eric Gadd och Linnea Henriksson.

– Just nu håller vi på att spela in återträffen och det är väldigt roligt att se alla igen, säger sångerskan.

Hur har det varit att vara med i Så mycket bättre?

– Det har varit jobbigt och väldigt roligt. Det var inte vad jag hade förväntat mig. Man har mycket fördomar och åsikter, men det har varit mycket roligare och jag är glad att jag har fått vara med om den här erfarenheten, ­säger Hoffsten.

Kommer du bjuda på några låtar från programmet när du kommer till Mölnlycke?

– Nej, det kommer jag inte. Programmet håller på just nu och vi har kontrakt på att vi inte får spela låtarna innan allting är tv-sänt.

När stjärnan nu kommer till Råda Rum ser hon framför allt fram emot att återförenas med Claes Crona och bryta av från den hektiska inspelningstiden.

Det känns skönt att få sticka av från Så mycket bättre med någonting annat. Det var ett tag sedan jag och Claes spelade ihop så det ska bli jättekul att ses igen. Jag hoppas att vi ska kunna göra någonting bra, säger Louise Hoffsten.

  • Adam Andersson031-98 50 67