• Bilder: Adam Andersson

Medaljer till Pixbo GF i regionsmästerskapen

Gymnastik

För första gången på flera år arrangerades regionsmästerskapen och det med tufft motstånd. Då gjorde Pixbo GF en storslagen tävling och kunde vända hem från mästerskapet med medalj runt halsen.

Det är måndagkväll när Härryda-Posten besöker Djupedals idrottshall och Pixbo GF är i full träning. Att klubben under helgen tävlade i regionsmästerskapen och dessutom med framgång spelar ingen roll. Det finns alltid grejer att slipa på.

– Det är härligt ändå. Jag tycker det är skönt att gå på med träning direkt eftersom att man har med sig vad som gick lite fel i helgen och då är det skönt att kunna fila lite på det, säger Pixgogymnasten Ella Danielsen.

Det var med två lag som PGF tävlade i regionsmästerskapet i Billdal i helgen. Ett yngre lag som tävlade enligt rikssexan i grenarna tumbling, trampett och fristående. Där skulle laget stå för genomgående solida insatser och få vända hemåt med en bronspeng i fristående.

Högsta svårighetsgrad

För det äldre lagets del var det mycket nytt med tävlingen. Inte nog med att det var lagets (ett lag som för övrigt har satts samman ganska nyligen) första RM, man ställde också upp i riksfyran vilket var mästerskapets högsta svårighetsgrad.

– Vi har steppat upp en nivå med det äldre laget och det är väldigt kul att det fungerar. Det var dags för oss att ta det steget, säger Lena Brive, ledare och föreningsutvecklare i klubben.

Laget skulle onekligen visa att man håller för nivån, trots att det var känsloladdat inför mästerskapet.

– Det är alltid väldigt nervöst. Man mår typ illa när man står där i ledet, men sedan är det ju väldigt kul när man väl kör, säger Elin Stålarm.

Pixbolaget gjorde bra ifrån sig i tumbling och fristående, men det var i trampetten som den riktiga fullträffen skulle komma. Gänget presterade mer eller mindre på den absoluta toppen av sin förmåga och det skulle belönas.

– Alla hade väldigt spända kroppar och det var bra volter, säger Ella Danielsen och Elin Stålarm fyller i:

– Men samtidigt var det så många andra bra lag med så man trodde inte riktigt att det skulle räcka.

”Verkligen den bästa”

Det skulle dock räcka. När laget som skulle få ställa sig högst upp på prispallen i trampetten ropades ut var det Pixbo GF:s namn som ljöd i högtalarna.

– Den glädjen när man hör sitt eget namn och får kliva upp på prispallen är verkligen den bästa. Vi har ju ingen aning om vår poäng så det blir verkligen en överraskning. Man håller alltid hoppet uppe, men man vågar inte riktigt tro på det när konkurrensen är så hård, säger Ella Danielsen.

Nästa riktigt stora tävling som väntar Pixbo GF är till våren när gymnasterna åker till Falun för att tävla på riksnivå. Då vill laget komma till tävlingen och vara ännu bättre.

– Vi vill få till lite svårare varv och vi har nytt fristående som är väldigt roligt. Sedan är det bara finslip, säger Ella Danielsen som tillsammans med Elin Stålarm rankar regionsmästerskapet väldigt högt i sina karriär:

– Det är det bästa vi gjort.

  • Adam Andersson031-98 50 67