• Bild: Adam Andersson
    Landvetterkaptenen Claudio Agus.
  • Andreas Esmyr.

Ny supervändning av Landvetter Wings

Innebandy

Låg under med 4–0 efter halva matchen – då vaknade Landvetter Wings som efter vändningen nu ligger i delad serieledning.

På förhand såg det ut att kunna bli en komfortabel uppgift när topplaget Landvetter Wings gästade bottengänget Partille IBS, men så blev det inte. Wings har haft lite problem under matchinledningarna den här säsongen och så skulle det bli även den här gången.

Det var nämligen Partille som trots att gästerna hade spelövertaget gick ifrån den första perioden med en 2–0-ledning.

– Det var väl deras taktik att ligga lågt och sedan gå på kontringarna, säger Landvetterspelaren Andreas Esmyr.

Landvetter skulle också få en tuff start på inledningen av den andra perioden när Partille utökade ledningen till både 3–0 och 4–0.

– Det var ganska tempofattigt i matchen, men vi drabbas inte av någon panik utan gör vad vi kan för att kämpa oss i kapp, säger Esmyr.

Örneflo producerade

Det var efter halva matchen spelad som upphämtningen skulle ta fart. Lagets skyttekung Joakim Örneflo såg till att reducera både en och två gånger innan mittakten var över för att ta Landvetter in i matchen.

I den tredje perioden var det sedan dags för Andreas Esmyr att presentera sig i målprotokollet och han gjorde det på straff.

– Vi kontrar i numerärt underläge och det blir något slag framför mål. Det känns lite billigt, men inte mig emot. Jag har spelat en del med deras målvakt i Pixbo tidigare och vet att han är aggressiv så jag gjorde en kroppsfint och drog över den på backhand, säger Esmyr om sitt mål.

Med åtta minuter kvar gjorde Joakim Örneflo sitt tredje mål i matchen för 4–4 och med drygt två minuter kvar spelade Andreas Esmyr fram Johannes Andersson som satte avgörandet.

”Inte jättenöjda”

– Det var en laginsats från vår sida. Vi är inte jättenöjda med vad vi presterat, men vi har lyckats vinna matcher, säger Andreas Esmyr.

Ni ligger i delad serieledning, har ni ambitioner att gå upp i division 1?

– Vi går in för att vinna varje match och gör vi det så går vi ju upp. Men vi tar ett steg i taget. Vi har en bra harmoni i laget och för egen del trivs jag väldigt bra med att spela här och det är väl det som gör att vi vänder matcher som vi gjorde mot Partille, säger Andreas Esmyr.

  • Adam Andersson031-98 50 67