Bild: Adam Andersson
Vinst. Adam Persson (till vänster) låg bakom segern med två assist.

Persson: ”Borde vunnit med mer”

Innebandy

Han har nyligen förlängt kontraktet med Pixbo Wallenstam och i helgen var centern Adam Persson en av anledningarna till att hans lag lyckades hemmabesegra Helsingborg i den sista matchen innan landslagsuppehållet.

Det var sommaren 2016 som Adam Persson anslöt till Pixbo Wallenstam. Då kom den nu 24-årige centern från Granlo och har sedan dess varit en viktig pjäs i ”Rävarnas” laguppställning.

Nu, mitt under pågående säsong, väljer också Persson att förlänga sitt kontrakt med Pixbo Wallenstam över de två kommande säsongerna.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och eftersom att jag studerar har jag en del tid att lägga på innebandyn så det fanns ingen anledning att göra någonting annat. Jag får mycket förtroende från tränarna också, vilket är väldigt kul, säger Adam Persson.

Har du något långsiktigt mål med innebandyn för egen del?

– Nej, inte som jag tänker på. Jag vill vinna SM-guld med Pixbo. Vi är inne i ett generationsskifte just nu så förhoppningsvis har vi våra bästa år framför oss, säger Persson.

24-åringen skulle, efter sin kontraktsförlängning, ligga bakom söndagens hemmaseger mot Helsingborg som trots allt skulle sitta långt inne.

– Vi borde vunnit den med flera bollar. Vi spelade väldigt bra, men vi var inte effektiva, säger Adam Persson.

Ställningen var 2–2 efter en period, hemmalaget gick sedan ifrån till 4–3 i den andra och hade sedan en 6–3-ledning. Där var känslan att tillställningen var i Pixbos händer, men det skulle bli en rysare när Helsingborg reducerade två gånger om. Det blev trots allt en 6–5-seger för Pixbo efter bland annat två assist från Adam Persson.

– Det var okej från mig, men min kedja gjorde en bra match, säger Persson när hans lag nu går in i några veckors uppehåll.

– Vi förlorade mot Mullsjö och borde vunnit större mot Helsingborg så det blir bra med ett uppehåll nu, säger Adam Persson.

  • Adam Andersson031-98 50 67