• Arkivbild: Adam Andersson
    Martin Östholm har blivit avstängd i två matcher efter incidenten mot Höllviken. Den första av de två spelades i helgen och slutade med sudden-seger.
  • Bild: Adam Andersson
    Adam Persson nätade två gånger mot Kalmarsund.

Pixbo vann – men stjärnan avstängd

Innebandy

Pixbo Wallenstam besegrade nykomlingarna Kalmarsund efter förlängning, men man fick göra det utan sin landslagsstjärna Martin Östholm. Pixbobacken har nämligen anmälts till juridiska nämnden för en situation i matchen mot Höllviken förra veckan och är nu avstängd även i lagets kommande match mot Växjö.

Det var i onsdags förra veckan som Pixbo tog emot Höllviken på hemmaplan. Det slutade väl för Mölnlycke­laget som vann med 8–5 efter en stabil insats och bland annat två mål från Charlie Sköld.

– Jag tycker det funkade väligt bra idag. Kul att få göra lite mål också, sa Charlie Sköld till Härryda-Posten efter den matchen.

Slag med klubban

Tillställningen skulle dock få sina efterspel. Alldeles i inledningen av matchen skedde nämligen en situation mellan Pixbos landslagsback Martin Östholm och gästernas Fredrik Sjöstedt. Under matchen reflekterade inte domarna över situationen mer än att Sjöstedt låg kvar och hade ont, men videobilder har i efterhand visat att det till synes ser ut som att Martin Östholm rappade Sjöstedt över benet med klubban.

Anmäld till JN

Händelsen har sedan rapporterats till juridiska nämnden som i väntan på beslut valt att stänga av Martin Östholm från innebandyspel. Nu har beslutet kommit och det säger att Östholm stängs av i två matcher, vilket innebär att han inte spelar mot Växjö på hemmaplan under tors­dagen. Så här skriver juridiska nämnden i sitt beslut:

”Vid bedömning har JN särskilt beaktat att handlingen sker medvetet och respektlöst då Östholm följer motspelaren med blicken innan dess att han angriper denne med klubban som tillhygge. Kraften i slaget är emmellertid låg och spelaren kan delta i spelet kort därefter”.

Persson hjälte

Östholms avstängning gjorde att Pixbo under helgen alltså fick bege sig till bortamötet med Kalmarsund utan sin backpjäs, men det skulle till slut gå vägen ändå.

Adam Persson skulle bli matchhjälte för Pixbo när han både gav laget ledningen med 1–0 i den första perioden och sedan var den som stod för avgörandet i förlängningen efter att resultatet efter ordinarie matchtid slutat 3–3.

På torsdag spelar Pixboherrarna nästa match. Då tar man emot Växjö som för närvarande ligger sexa i tabellen på hemmaplan. Pixbo är just nu placerade på en sjundeplats.

  • Adam Andersson031-98 50 67