Bild: JONNA ANDERSSON
MASSIV INSATS. I lördags kväll larmades polis till Hönekulla industriområde där en fest utvecklats till bråk mellan två gäng och skottlossning. Sju personer fick föras till sjukhus.

Skottlossning mellan gäng i Mölnlycke

Allmänt

Strax efter klockan nio i lördags kväll hördes skottlossning i centrala Mölnlycke.
Två rivaliserande gäng hade hamnat i en våldsam konflikt som slutade med att sju personer fick föras till sjukhus.

Bråket ska ha uppstått i anslutning till en lokal i Hönekulla industriområde som hyrs av en lokal MC-klubb med kopplingar till Hells Angels. I lokalen pågick en fest där även personer från Hells Angels fanns närvarande.

Ett våldsamt bråk utbröt mellan personer som var på festen och ett lokalt gäng.

Enligt polisen hade flera av dem som fördes till sjukhus fått skottskador men det rörde sig också om knivskärningar och andra misshandelsskador. En person var så allvarligt skadad att den till en början fick hållas nedsövd.

Under måndagseftermiddagen berättade åklagaren Håkan Johansson som är förundersökningsledare att personen inte längre var sövd och i stället hade anhållits.

Tolv personer anhölls

Ytterligare elva personer som var inblandade i händelsen var då redan anhållna. En person som tidigare varit anhållen hade släppts.

Bland de frihetsberövade ska det finnas personer från båda sidorna i konflikten. De anhållna är män mellan 25 och 50 år. Brottsrubriceringarna är grov misshandel och försök till mord. Samtliga frihetsberövade är fortfarande enbart skäligen misstänkta.

Under natten till söndag pågick en massiv polisinsats i Mölnlycke. Ett område kring festlokalen spärrades av och tekniker arbetade för att säkra spår på platsen. Flera personer hämtades också in till polisen för förhör under natten.

Under söndagen fortsatta utredningen med ett stort antal förhör med de anhållna männen och med vittnen till händelsen.

Motivet oklart

Huruvida det var en pågående konflikt eller något som uppstod under kvällen kan polisen inte svara på i dagsläget.

Förundersökningsledaren Håkan Johansson ville under måndagskvällen inte ge någon ytterligare information om läget i utredningen.

– Det pågår fortsatta förhör och teknisk utredning. Det är många att höra, sade han.

Senast klockan 12 på onsdag måste åklagaren besluta om att begära de anhållna personerna häktade eller inte.