Bild: HANS HALL
BLANDAD KOMPOTT. Öckerö Big Band kommer till Mölnlycke på torsdag och bjuder på allt från Frank Sinatra till pop och latinska rytmer.

Storbandsklassiker blandat med pop och latinska rytmer

Storbandsmusik

En blandning av klassisk storbandsmusik, pop och latinska rytmer. Det står på programmet när Öckerö big band äntrar scenen i Mölnlycke kulturhus på torsdag.

När Härryda-Posten når Pixbobon Hans Hall på måndagseftermiddagen har han just spelat på ett äldreboende. Därifrån åker han för att repetera inför torsdagens spelning med Öckerö Big Band.

– Det kommer att bli en hel del Frank Sinatra, ­Duke Ellington, Nat King Cole; klassisk storbandsmusik blandat med lite mer pop­baserad storbandsmusik och ­lite latinamerikanska rytmer, säger Hans Hall som spelar percussion i det tjugo­höv­dade storbandet.

Två sångare

Förutom den klassiska storbandsuppställningen innehåller bandet som sagt även percussions samt två sångare vid namn Arne Roos och Carina Larsson.

Det är pensionärsföreningen SPF Vintergäcken som har bjudit in bandet. Leif Allvin som är evenemangsansvarig i föreningen hoppas att även allmänheten ska lockas till konserten.

– Vi ordnar väldigt många aktiviteter internt men nu vill vi locka med allmänheten också. Det har blivit så besvärligt att ta sig in till Göteborg så nu vill vi ta hit artisterna i stället, säger Leif Allvin.

Föreningen har redan fler framträdanden planerade inför våren. Först kommer Mirja Burlin till kulturhuset och i mars är det dags för ­Anna Brommé att underhålla. I februari blir det en spelning med Storsextetten med medlemmar från Mölnlycke och Landvetter och i april är det dags för whiskyprovning. De två sistnämnda evenemanget ska vara på Bolåsa värdshus.

Kommer det mycket folk räknar Leif Allvin med att det blir en fortsättning till hösten.

– Det är ju väldigt mycket som händer, både på ­Råda rum och i kulturhusen, så det är hård konkurrens, ­säger han.