Bild: Robert Olsson
Uppskattade. GSO:s barockensemble gjorde stor succé under välgörenhetskonserten i Råda Rum.

Välgörenhetskonserten blev en succé

Mölnlycke

Extra­nummer, stående ovationer och mycket publik. Nu vill Landvetter-Råda Rotaryklubb göra helgens välgörenhetskonsert till ett årligt event.

För första gången var Göteborgs symfonikers barockensemble i kommunen i helgen när Landvetter-Råda Rotaryklubb arrangerade en välgörenhetskonsert. Intäkterna gick till Shelter Box som hjälper utsatta människor i katastrofområden.

Konserten blev välbesökt. Mellan 270 och 300 personer befann sig i Råda Rum under lördagskvällen för att ta del av musikunderhållningen.

”Väldigt spännande”

– Att det blev så många känns såklart väldigt spännande och bra, säger Fredrik Larsson från Landvetter-Råda Rotaryklubb.

Mölnlycketrombonisten Hjalmar Lundberg inledde tillsammans med konsertpianisten Gunilla Flinck från Pixbo. Ett lokalt inslag i konserten som blev väldigt uppskattat.

– Det var en väldigt kul kombination med Hjalmar som är väldigt ung och lovande tillsammans med Gunilla som är lite äldre, säger Fredrik Larsson.

Efter duons inledning presenterades Shelter Box och hur de insamlade pengarna kommer användas innan det var dags för GSO:s barockensemble. Att de är en del av Sveriges nationalorkester gick inte att ta miste på.

”Stående ovationer”

– Det blev stående ovationer och de bjöd verkligen på sig själva. Jag tror inte det är helt vanligt att en orkester spelar ett extranummer, men så blev det. Det var verkligen lyckat, säger Fredrik Larsson.

Hur mycket pengar som samlades in under konserten har arrangörerna inte riktigt hunnit fastställa, men Fredrik Larsson uppskattar att det landade någonstans mellan 70 000 och 100 000 kronor.

Nu hoppas Rotaryklubben kunna göra välgörenhetskonserten till ett årligt evenemang.

– Det fick vi till oss från publiken också. Det var många åskådare som kom fram efteråt och sa att de ville uppleva det här igen, säger Fredrik Larsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67