Bengt Carlsson är årets föreningsprofil

Boule

Han har varit en stor motor i Landvetter Boule Clubs nya ungdomssatsning. Nu utses Bengt Carlsson till Årets föreningsprofil i kommunen.

Det är Härryda kommun som utser Årets föreningsprofil. I år är den profilen Bengt Carlsson i Landvetter Boule Club. När Härryda-Posten når Carlsson har nyheten precis nått honom.

– Det känns ju helt otroligt. Det är verkligen en jättego grej och såklart väldigt kul att vi får uppmärksamhet, säger Bengt Carlsson.

Satsar på yngre

Det är på grund av Landvetter Boule Clubs nya ungdomssatsning där Bengt Carlsson varit väldigt aktiv som utnämningen går till honom. LBC gick för en tid sedan med i Sportlabbet där ungdomar får komma och träna boule hos föreningen under sex månaders tid.

Det har redan nu burit frukt då föreningen fyllt på kvoten med ungdomar.

– Vi är ju 75 procent veteraner som håller på med boule så det är klart att vi vill få in fler ungdomar. Vi fick två nya nyligen och som redan hunnit tävla och blivit bland de tio bästa av 16 lag, säger Carlsson.

Träningsläger

Carlsson har också varit starkt bidragande till att klubben haft sina första ungdomsläger med både träning och tävling där LBC lockade ett 20-tal unga mellan Stockholm och Skåne.

– Kan vi knyta till oss ytterligare någon ungdom till föreningen så är ingen gladare än vi. Det är ju fler än mig som jobbar med det här och ungdomarna är vår framtid. Vi kommer fortsätta med vår ungdomssatsning, säger Bengt Carlsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67