En skadad i fullt utvecklad brand

Mölnlycke

Under söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten Storgöteborg till en villa utanför Mölnlycke. När räddningstjänsten kom fram var villan helt övertänd. En person ska ha räddats ur huset av grannar och förts till sjukhus.

Det var en granne som larmade räddningstjänsten om branden klockan 16.19 på söndagseftermiddagen. Flera räddningsenheter och ambulanser skickades till platsen men vid ankomst var villan redan övertänd och utom räddning. Räddningstjänsten fick istället inriktar sig på att skydda intilliggande byggnader.

En person ska ha befunnit sig i huset när branden bröt ut. Och enligt uppgifter från polisen ska grannar ha gått in i det brinnande huset och dragit ut personen ur villan innan räddningstjänsten kom till platsen.

– En ensam boende blev utdragen ur villan av grannarna. Det har varit dramatiskt, sa Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till SVT.

Senare meddelade pressjouren på Sahlgrenska sjukhuset att en man i 60-årsåldern vårdas för allvarliga skador. Tillståndet uppges vara allvarligt men stabilt.

Vid 18.30-tiden meddelade räddningstjänsten att ett antal gasflaskor exploderat i den brinnande villan. Ett säkerhetsavstånd upprättades och boende i kringliggande byggnader evakuerades.
Räddningstjänsten var då på plats med 7 enheter och cirka 20 personer.

Vid 20.30 pågick fortfarande släckningsarbetet.