• Bild: Adam Andersson
    Välkända ansikten. Stephan Engström får tre spelare till sitt lag som han jobbat med tidigare i sin tränarkarriär.
  • Pedram Talebi är en av dem som lämnar Landvetter.

Lis landar tung värvning – kvintett lämnar klubben

Fotboll

Landvetter IS har landat tre nyförvärv till division 3-laget varav det senaste med superettan-meriter. Däremot lämnar fem viktiga spelare klubben.

Landvetter IS är i full gång med att forma en slagkraftig trupp till den kommande säsongen i jakten på att ta sig uppåt. Nu har klubben presenterat tre varvningar som kommer att stärka laget under sommaren. Det är Mikael Trajanovski, Milton Säll-Magnusson och Rickard Hansson det rör sig om. Den förstnämnda kommer närmast från Qviding, Säll-Magnusson ansluter från Lerum och Hansson kommer från nyblivna division 1-klubben Lindome. Hansson, som positionerat sig som mittback, har även representerat Qviding och har meriter från superettan och division 1.

”Gemensam nämnare”

– Jag har haft alla tre under min tid i Qviding och det är den gemensamma nämnaren. Hansson har jag också haft i IFK Göteborgs juniorlag. Han kommer tillföra mycket rutin och vara en ledare som vi behöver. Det är också en väldigt bra fotbollsspelare som kommer stärka oss, säger Landvettertränaren Stephan Engström.

Däremot är det också fem spelare som valt att lämna klubben till den kommande säsongen och det är namn som är bekanta med den tidigare startelvan. Pedram Talebi, André Bissmark, Patrik ”Fox” Hansson, Erhan Kocak och Hami Golestan har valt att inte spela med den grönvita tröjan framöver.

– Alla är egentligen spelare som har betytt mycket för Landvetter under ett par år, säger Stephan Engström.

Föryngrar laget

Talebi och Kocak lämnade egentligen redan under hösten. För Talebis del handlade det om flytt till Stockholm och ny klubbadress samtidigt som Kocak blev pappa till tvillingar och valde att trappa ned av den anledningen.

– För André, Patrik och Hami är det väl att jobbet tar mycket tid och att det där drivet att lägga ned den tiden som vi vill inte riktigt finns där. Det har varit bra och ömsesidiga beslut mellan oss. Det är alltid tråkigt att tappa bra fotbollsspelare, men det är också en del i den föryngringsprocess som vi går igenom, säger Stephan Engström.

  • Adam Andersson031-98 50 67