Arkivbild: Adam Andersson
Pixbo föll mot IKSU i seriefinalen.

Pixbo sänktes i seriefinalen: ”Inte orolig”

Innebandy

IKSU förblev obesegrade under 2018 och sänkte Pixbo i den tidiga seriefinalen som också var höstsäsongens sista match för damlaget.

Nej, Pixbodamerna får inte fira jul som serieledare i SSL. För att man skulle få göra det krävdes bortaseger mot de regerande svenska mästarna IKSU, men så blev det alltså inte.

Det var Umeålaget som kom ut starkast i matchen och 2–0-ledning i den första perioden.

– Vi kanske inte riktigt var med på att de skulle börja pressa oss så långt fram i början, men sedan tycker jag att vi kommer in i matchen lite mer i slutet av första perioden, säger Pixbobacken Laura Manninen.

Pixbo fixade också en reducering genom Klara Loneberg, men i den andra perioden skulle IKSU lägga in nästa ryck. 2–1-ledningen skulle nämligen förvandlas till 5–1.

– Jag vet inte riktigt vad som händer där. Det känns som att de får in en del mål med lite flyt och sedan är de skickliga, säger Laura Manninen.

Gästerna gjorde vad man kunde i den tredje perioden, men trots Mia Karjalainens reducering var det aldrig riktigt nära. IKSU vann till slut matchen med 8–2.

– Det var verkligen inte vår bästa match utan kanske vår sämsta kan jag tycka. Men det kanske var bra att vi fick den här förlusten och får lite att jobba med. Jag är ändå inte det minsta orolig för att vi ska kunna slå dem när det gäller, säger Manninen som nu beger sig hem till Finland för julfirande.

– Det ska bli väldigt skönt. Jag saknar familjen så det blir bra att få komma hem en stund, men sedan sätter vi i gång och tränar igen och då är det full fart som gäller, säger Laura Manninen.

  • Adam Andersson031-98 50 67