• Bilder: Adam Andersson
    Mia Karjalainen kämpade sig till två mål i segern mot Jönköping.
  • Denisa Ratajova.
  • Isabell Krantz gjorde mål i den tredje perioden och gratulerades till den bedriften av Alicia Fylke.
  • Amanda Mellberg.
  • Alicia Fylke.

Sänkte Jönköping – nu väntar toppmöte

Innebandy

Pixbo hemmabesegrade Jönköping planenligt. Härnäst väntar bortamöte mot de regerande svenska mästarna IKSU. Ett lag som inte förlorat en enda match under 2018.
– Vi ska slå dem, säger Pixbospelaren Mia Karjalainen.

Det blev en jämn förstaperiod när Pixbo tog emot Jönköping där ställningen också var oavgjort, 1–1. Hemmalagets mål kom i powerplay och det var Denisa Ratajova som noterades för fullträffen.

– Vi spelade ganska snabbt och när jag fick bollen kunde jag bestämma om jag skulle passa eller skjuta. Jag hittade en lucka mellan benen och bestämde mig för att skjuta och lyckades få in den vid bortre stolpen, säger Denisa Ratajova.

Det var i den andra perioden som Pixbo skulle lägga in en liten stöt och gå ifrån till en 4–2-ledning och man gjorde det framför allt med hjälp av Mia Karjalainen. Finländskan som anslöt till Mölnlyckelaget den här säsongen stod nämligen för två av målen i mittakten.

– Ett var ett ganska bra skott och ett var nästan bara tur, men jag är glad att jag lyckades göra dem. Jönköping spelade defensivt och försvarade sig bra, men vi hade tålamod, säger Karjalainen.

Ni har haft ett gäng matcher där motståndarna bestämmer sig för att spela väldigt defensivt mot er och låter er föra spelet, hur tycker du att ni hanterar det?

– Jag tycker att vi blir bättre på det och har mer tålamod. Vi måste bara våga vänta in möjligheterna och tro på att målen kommer, säger Pixboforwarden.

Pixbo fortsätte att äga matchen spelmässigt och fick i huvudsak se upp med att inte tappa bollen på fel ställen. Det lyckades hemmalaget med som till slut kunde vinna matchen med 7–3 efter att Linda Andersson avgjort i tom kasse.

Nu väntar ett litet uppehåll för Pixbos del innan man ställs mot IKSU på bortaplan. Pixbo och IKSU är de enda lagen som inte förlorat den här säsongen. Faktum är att Umeålaget ännu inte förlorat under hela 2018, men det ska Pixbo ändra på.

– Det blir verkligen en måttstock på hur långt vi kommit. Vi känns redo för det tycker jag. Vi gör mycket mål, vi har bra målvakt så det kommer bli en tuff match för båda lagen, säger Mia Karjalainen.

Hur sugna är ni på att förstöra deras förlustfria år?

– Väldigt sugna och vi ska slå dem, säger Karjalainen.

Även Denisa Ratajova ser fram emot toppmötet.

– Jag har redan börjat blicka mot den matchen. Vi kommer ha en lång resa dit, men vi kommer vara redo. Vi vill verkligen vinna och kommer vara väldigt motiverade. Det vore så skönt att få åka hem över jul med en seger i den matchen, säger Denisa Ratajova.

  • Adam Andersson031-98 50 67