Smet från bilolycka – hittades sovande i friggebod

Rävlanda

I tisdags morse blev en bil påkörd av en annan bil i en rondell i Rävlanda. Två personer i den påkörande bilen smet från platsen, en återfanns senare sovande i en friggebod, de flydde igen men greps till sist i Bollebygd misstänkta för en lång rad brott.

Hela händelseförloppet inleddes med att de brottsmisstänkta personerna körde rakt in i en rondell på Boråsvägen utan att väja för en bil som befann sig i rondellen. Bilarna kolliderade och landade i en angränsande trädgård, vilket fick till följd att häcken och gräsmattan blev förstörd.

Två personer ur den påkörande bilen sprang från platsen och försvann. Föraren av den andra bilen fördes med ambulans till Borås sjukhus med smärtor i nacken och ansiktet. Den påkörda bilen fick bärgas och skrotas medan den andra bilen fick plåtskador.

Strax efter lunchtid ringde en person i Rävlanda till polisen och berättade att den hade hittat en person sovande i sin friggebod. Husägaren som bodde cirka 200 meter från platsen där bilolyckan skedde hade inte lyckats väcka personen trots upprepade försök och hade blivit orolig. Polisen skickade dit en ambulans.

Medan husägaren väntade på ambulansen dök en annan man upp på gatan. Det visade sig att han letade efter sin kompis. Han lyckades skaka liv i kompisen i friggeboden men när de fick se blåsljusen från ambulansen fick de bråttom därifrån och hoppade på bussen mot Bollebygd. Ambulansen följde efter och tillkallade polis som var på plats när personerna klev av bussen.

När personerna kontrollerades visade det sig att de hade nycklarna till den påkörande bilen på sig. Även i bilen hittades ägodelar som tillhörde de misstänkta, en 28-åring och en 21-åring.

När de påträffades hade båda narkotika på sig och en av dem hade en kniv. Personerna anhölls och är nu misstänkta för grov vårdslöshet i trafik, smitning, narkotikabrott (både innehav och bruk), brott mot knivlagen samt vållande av kroppsskada.

Enligt polisen finns det gott om vittnen till bilolyckan vilket gör att bevisläget är gott.