• Anna Jalkéus, Vivian Buczec, Peter Asplund och Isabella Lundgren kommer till Mölnlycke Kulturhus på tisdag och håller stor julshow tillsammans med Mölnlycke Storband.
  • Hans Hall har tagit The Christmas Feeling till Mölnlycke.

Tar julkänslan till Mölnlycke

Mölnlycke

Den välkände musikern Peter Asplund tillsammans med sina favoritsångerskor Anna Jalkelius, Vivian Buczec och Isabella Lundgren turnerar just nu landet runt med sin julshow The Christmas Feeling. På tisdag kommer kvartetten till Mölnlycke Kulturhus i en kär återförening med Mölnlycke storband.

Det var 2013 som kompositören, sångaren och jazztrumpetaren Peter Asplund skapade en julskiva som han kom att kalla The Christmas Feeling. Låtarna var en samling av hans egna julfavoriter, men i en ny modern och jazzig tappning tillsammans med storband. Asplund samlade också de tre sångerskor han uppskattar mest i Anna Jalkelius (dotter till Margareta Bengtsson, sångerska i The Real Group), Vivian Buczec och Isabella Lundgren. Kort därpå blev skivan till en jul­show som gått varm i jule­tider sedan dess.

Idel succéer

När Härryda-Posten får en pratstund med Peter Asplund har fem konserter precis avklarats i Norrland och en där Örebro stått som värdstad. Hittills har det blivit idel succéer.

– Det har faktiskt varit fullsatt och blivit stående ovationer varje gång hittills, så vi har verkligen blivit bortskämda, säger Peter Asplund.

På tisdag nästa vecka kommer Asplund tillsammans med sin trio sångerskor till Mölnlycke kulturhus för att bjuda på sin julshow och kommer backas upp av inga mindre än Mölnlycke Storband. Det blir dessutom ett återseende mellan Asplund och storbandet.

– Jag är bekant med dem. Vi har spelat ihop, men det var många år sedan och det har säkert hänt mycket sedan dess, men jag vet att de är väldigt ambitiösa och det ska bli roligt att träffas igen. Det kommer att bli en mäktig show, säger Peter Asplund.

Vad hoppas du på nu när ni kommer till Mölnlycke?

– Nu har vi gjort showen några gånger och även om vi spelar med olika storband så känner vi oss samspelade. Det är samma reportoar så vi blir mer och mer trygga. Jag har spelat på scenen i Mölnlycke kulturhus och den är väldigt fin. Det lutar åt att det blir succé, säger Peter Asplund.

Från Mölnlycke Storbands sida ser man väldigt mycket­
fram emot julshowen. De senaste åren har man jobbat hårt för att utvecklas och få spela i så stora sammanhang som möjligt.

– Vi har jobbat med Peter för ett antal år sedan och vet vilken musikalisk kvalité det handlar om. Det ska bli väldigt spännande och det kommer bli en tät show det här. Det känns fantastiskt roligt, säger Mats Eklund från Mölnlycke Storband.

Tränat intensivt

De senaste månaderna har storbandet repeterat jullåtarna intensivt och ser nu bara fram emot tisdagens show.

– Anna Jalkeus kommer också att spela harpa och det ska bli spännande. Jag vet inte ens hur de får hit den från Stockholm, men det ska bli oerhört roligt. Jag har läst en del recensioner från deras tidigare konserter och de har varit väldigt uppskattade, säger Eklund och fortsätter:

– Jag hoppas att folk tar chansen att se en så här stjärnspäckad show som det blir. Det kommer bli både mysigt och bra, säger Mats Eklund.

Blev imponerad

Hans Hall från Pixbo är den som sett till att Peter Asplunds The Christmas Feeling gör ett unikt besök i Mölnlycke och har även kopplat ihop showen med Mölnlycke Storband.

Hans arbetar bland annat med Louise Hoffsten och Lill Lindfors som han också tagit till Mölnlycke. Han låg även bakom Svante Turessons föreställning ”Svante möter Beppe Wolgers” i kulturhuset för en tid sedan.

– När jag fick se Peter Asplunds julkonsert blev jag mycket imponerad. Det är en julshow med många kvalitéer. Jag som musiker och väldigt insatt i tonvärlden hade aldrig hört något liknande tidigare och kände att jag med stolthet kunde arbeta med den. Mina intentioner är att skapa flera evenemang i Mölnlycke. Vem vet, Mölnlycke kanske kan bli en ny jazzscen, säger Hans Hall.

  • Adam Andersson031-98 50 67