• Bilder: Adam Andersson
    Ida Sundberg kommer inte spela mer innebandy den här säsongen.
  • Amanda Mellberg.

Pixbos mardröm: Tre spelare långtidsskadade

Innebandy

Pixbodamernas match mot Täby blev en förlust på resultattavlan, men ännu större för spelartruppen. Efter målvakten Agnes Lindbloms fotfraktur slet lagkaptenen Ida Sundberg nu av sin hälsena. Det gjorde hon fem minuter efter att Amanda Mellberg befarats slitit upp sin tidigare korsbandsskada.

Nej, det faktum att Pixbo Wallenstam föll oväntat i bortamötet mot Täby med hela 7–0 var långt i från den största förlusten för SSL-laget i matchen. Olyckan skulle nämligen vara framme för två av nyckelspelarna och skadorna de ådrog sig var inte nådiga.

Först ut var Amanda Mellberg. Försvarspjäsen gjorde comeback i september efter att ha varit borta i drygt ett och ett halvt år med en korsbandsskada. En skada hon nu befarats slagit upp igen då knäet vek sig för henne i en sargduell.

– Amanda väntar på definitivt besked, säger Pixbos huvudtränare Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

Bara fem minuter efter incidenten med Mellberg var det dags för nästa smäll. Pixbos lagkapten Ida Sundberg skulle kliva fram för en brytning, men i samma veva slet hon av sin hälsena.

Två rejält tunga avbräck för Pixbo som dessutom redan innan matchen fått ytterligare en allvarlig skada på en av sina spelare. Målvakten Agnes Lindblom som tidigare haft stora knäproblem lyckades nu trampa snett när hon agerade utespelare under smålagsspel och bröt foten i situationen.

–  Först och främst är det oerhört tråkigt för de inblandade spelarna, det var tre extremt olycksartade situationer. Jag har aldrig varit med eller hört talas om ett lag som drabbats av så svåra skador på så kort tid och på så märkliga sätt. För Ida och Agnes är säsongen definitivt över, säger Per Tjusberg och fortsätter sedan:

– Det är ett riktigt tungt slag att tappa tre spelare på så kort tid, men förhoppningsvis kan truppen sluta sig än starkare och andra spelare får nu chansen att kliva fram. Vi har seriens bredaste trupp och målsättningen är fortsatt att stå där med SM-guldet i april.

  • Adam Andersson031-98 50 67