Se hit gode män och anhöriga i Härryda

Debatt

Som mamma till en ung man som är helt beroende av assistans för att överleva, skriver jag detta som en uppmaning till er att vaka över era huvudmäns och anhörigas rättigheter på gruppboenden i kommunen.
På min sons gruppboende har man nu gjort stora nerdragningar av personaltätheten i smyg, utan att informera god man eller anhöriga. Skandal!
Dessa neddragningar påverkar sonen som älskar att t.ex komma ut på promenad där vind och regn blåser i hans ansikte. Ingen stor grej för oss som klarar oss själva, en enorm sak för min son, att inte längre få göra detta utan att säkerheten för de andra på boendet riskeras.
Han tycker om att åka bil, följa med till affären etc. Detta är också viktigt för hans utveckling då han även har grav autism. Det gäller att hålla uppe kontakten med samhället i hans fall. Han har också en mycket svår form av epilepsi. Nu har personaltätheten, eller det kanske är dags för ett nytt ord: personalglesheten, gjort att jag anser att hans säkerhet är i fara. Känns som om det handlar om ren förvaring.
Märk väl, detta är inte personalens fel! De är toppen och guld värda!
Jag har känt mig lugn och trygg med sonens boende. Det gör jag inte längre.
Börjar fundera om det är dags att åter försöka ha honom boende hos oss, sina föräldrar. Inser att det blir oerhört svårt då jag är ordentligt sjuk själv. Och hur går det för honom när vi dör?
Ont i magen och ångest samt sömnlösa nätter. Så ser det ut nu av oro och grubblerier.
Vad hände med lagstiftningen? Detta följer knappast FN-konventionen om mänskliga rättigheter som Sverige skrivit under och lovat följa!
Var slutar denna sparhysteri? När någon dör till följd av detta?
Så ni gode män och anhöriga till de som bor på boende i kommunen, kontrollera vad som hänt/händer med bemanningen på era huvudmäns boenden!
Ni lär inte få någon information av kommunen när de skär ner!

Mamman