Foto: privat
Maja Axelsson.

Sex GM-medaljer till Landehof

Längdskidor

Ok Landehof åkte hem med två guld och ytterligare fyra medaljer från helgens Götalandsmästerskap i Landsbro.

De bästa längdskidåkarna från södra Sverige var samlade när Götalandsmästerskapet avgjordes under snöfattiga förhållanden på den småländska orten. Tävlingen avgjordes i klassisk stil på ett 2,5 kilometer långt konstsnöspår.

Maja Axelsson, D14, var mest framgångsrik bland Landehofåkarna med ett guld och ett silver. Förstaplatsen tog hon i den individuella tävlingen i lördags. Efter att ha legat några sekunder efter ledaren halvvägs in i loppet knep hon guldet efter en stark avslutning och en vinst med sex sekunders marginal. Dagen efter var hon nära ytterligare en medalj av den ädlaste valören i parstafett, men efter en jämn fajt blev det silver tillsammans med Elsa Moqvist.

Även Elias Nyqvist och Martin Höiby fixade ett guld genom vinst i parstafetten i klassen H14. Liksom Maja Axelsson blev även Martin Höiby dubbel medaljör då han även tog ett brons individuellt i H14

Övriga medaljörer blev Olle Gedda och Viggo Rudklint, som tog silver i parstafett i H12, samt Viggo Rudklint, silvermedaljör i H11.

Utöver sina egna framgångar kunde klubben glädjas med den tidigare Landehofaren Mårten Gedda, som tog guld både individuellt och i stafetten.