Swedavia varslar 125 anställda om uppsägning

Härryda

Swedavia varslar 125 anställda om uppsägning. Varslet berör bland annat personal på Landvetter flygplats.

Swedavia äger och driver tio flygplatser Sverige, bland annat Landvetter och Arlanda. Nu varslar koncernen 125 av sina anställda.

I ett pressmeddelande skriver Swedavia att varslet är ett resultat av ett pågående förändrings- och effektivitetsprogram och att åtgärderna syftar till att säkerställa koncernens kostnadseffektivitet och långsiktiga konkurrenskraft.

– Vi skapar nu förutsättningar för att förbli konkurrenskraftiga och kunna utveckla vår verksamhet långsiktigt. I en bransch med redan små marginaler behöver vi också anpassa oss till en föränderlig omvärld med vikande resenärs­utveckling, som både vi och våra kunder möter, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef i pressmeddelandet.

Stockholm/Göteborg

Varslet lämnades in under tisdagen och omfattar arbetstillfällen på både koncernenheter och flygplatser inom Swedavia, framför allt i Stockholm och Göteborg. Hur många som berörs på Landvetter flygplats är i nuläget oklart.

– Vi kommer verka för att underlätta för att de medarbetare som berörs ska komma till ny sysselsättning snabbt, bland annat genom ett samarbete med Trygghetsrådet, säger Jonas Abrahamsson.

Förhandlingar ska nu inledas med de fackliga organisationerna. Swedavias målsättning är att åtgärderna ska vara genomförda i slutet av första halvåret 2019.

Koncernen har i dagsläget cirka 3 100 anställda.