Bild: PRESSBILD

Tolstoy till Råda rum

Mölnlycke

På fredag kommer jazzsångerskan Viktoria Tolstoy till Råda rum i Mölnlycke.
– Det blir en riktigt härlig jazzkväll, säger Karin Blennermark, producent på Råda rum.

Efter Lill Lindfors och ­Louise Hoffsten är det nu Viktoria Tolstoys tur att inta Råda rums scen. Med sig har hon Claes Crona trio som spelade även tillsammans med de andra sångerskorna.

– De frågade om de fick komma och vi är jätteglada att de vill komma hit, säger Karin Blennermark.

Opretentiöst

Hon ser det som ett kvitto på att de tidigare spelningarna på Råda rum har blivit lyckade.

– Jag tror det beror på att det lätt blir en bra stämning i Råda rum. Det känns välkomnande och opretentiöst, säger hon.

Råda rum har en hel del evenemang inplanerade under våren. De kommer bland annat att fortsätta med att ha After work en fredag i månaden. 25 januari drar det igång med musikquiz med golden hits från 50-talet fram till nutid. En månad senare gästar pianisten Lars Jansson, Danmarks första jazzprofessor, som spelar tillsammans med Rudebrant trio.

I mars bjuder Engelberg, med Kristian Hvitfeldt, Jakob Lingnert och Markus Barske, på underhållning och i april blir det rockhits med Mölnlyckebandet Just 4 fun.

Ett annat återkommande evenemang är livesändningarna från Metropolitan i New York. 2 februari är det dags för operan Carmen.

– Det är en fantastisk möjlighet som gör opera tillgängligt för fler. De gör det väldigt bra, det är nästan som en sportsändning där de kommenterar handlingen i föreställningen under pausen. Det är ett trevligt evenemang för den som är lite nyfiken på genren, säger Karin Blennermark.

Värmländsk humor

I vårens program på Råda rum finns också barnföreställningen Kullerbagge där koreografen och dansaren Bronja Novak Lindblad utforskar det hittills okända småkrypet kullerbaggen. Före­ställningen som kommer 27 januari lämpar sig för barn 2-5 år.

13 mars är det turnépremiär­ för humorföreställningen Din J-vla Fegis! med värmlänningarna Björn A Ling och Johan Östling. Johan och Björn har medverkat i en rad svenska filmer såsom Smala Sussie, Bröllopsfotografen och Mammas pojkar och nu senast i serien Ack Värmland.