• Bild: Adam Andersson
    Uttagen. Kalle Lundgren kommer tillsammans med lagkamraterna Jesper Wallström och Alfred Pettersson få representera U19-landslaget i Finnkampen.
  • Bild: Adam Andersson
    Uttagen. Kalle Lundgren kommer tillsammans med lagkamraterna Jesper Wallström och Alfred Pettersson få representera U19-landslaget i Finnkampen.

Tre Pixbospelare får U19-landslagsplats

Innebandy

Finnkampen väntar i början på februari som ett genrep inför VM i Kanada i maj – då får tre Pixbospelare chansen att representera blågult.

Det är utespelarna Jesper Wallström och Alfred Pettersson som tillsammans med den Partillefostrade målvakten Kalle Lundgren som blivit uttagna i den landslagstrupp som kommer att spela dubbelmöte mot Finland i motståndarnas hemstad Espoo den 1 och 2 februari.

– Det känns såklart jättekul att få nytt förtroende. Det är två matcher som ska spelas och jag och Thomas (Crona, målvakt från RIG Umeå) kommer säkert få delat förtroende så jag ska bara fortsätta försöka göra det bra. Det känns som att det gått bra för mig de tidigare matcherna och på lägren vi haft, säger Kalle Lundgren.

Förutom att vinna den prestigefylla Finnkampen är det ocskå något ännu större som står på spel för Pixbotrion under landslagssamlingen. I maj väntar nämligen U19-VM i Kanada och Finnkampen blir en av de senare tillfällena att visa upp sig innan mästerskapstruppen ska presenteras.

– Jag försöker väl att inte tänka på VM så mycket utan bara spela mitt spel, men det är klart att det varit en mål länge att ta sig dit. Det är dit man vill, säger Kalle Lundgren.

Hur känns formen för egen del just nu?

– Extremt bra faktiskt. Det har känts bra ett tag nu och jag har ändrat lite i mitt målvaktsspel och utvecklat min fysik en del den senaste tiden.

”Högre nivå”

Vad i ditt målvaktsspel är det som du förändrat?

– Vi har försökt jobba fram ett spel som ska hålla på en högre nivå också. Det handlar mycket om att jag ska hålla mig ganska långt in i målet och sedan gå ut och attackera mot skytten och försöka vinna mer bollar, säger den Partillefostrade Pixbomålvakten.

Har det varit en stor omställning för dig?

– Ja, det får jag nog säga att det varit. Det var en period där jag speciellt på träningarna kände att mycket var annorlunda. På matcherna försökte jag gå tillbaka lite till att spela som jag gjort tidigare för att ha en trygghet där, men nu har jag kommit klart längre och det känns bra.

Blivit naturligt

Behöver du fortfarande tänka på ändringarna eller kommer det av sig själv nu?

– Nu börjar det sitta i ryggraden och det är väldigt skönt, säger Lundgren.

Kalle Lundgren huserar till vardags i Pixbos juniorlag, men målsättningen är att kunna slå sig in i den svenska högstaligan inom en någorlunda snar framtid.

– Just nu har jag Filip vom Hofe och såklart Jon Hedlund framför mig och det vet jag om. Men jag ska fortsätta jobba hårt och hoppas att jag kanske kan få chansen att SSL-debutera den här säsongen.

Är det din målsättning?

– Nej, det vet jag inte riktigt om jag kan säga utan det skulle väl mer vara en bonus, säger Kalle Lundgren.

  • Adam Andersson031-98 50 67