• Bild: ARCAM
    BYGGER OM. Efter sommaren ska Arcam som tillverkar 3D-skrivare flytta in i Elanders gamla lokaler i Mölnlycke.
  • Bild: ARCAM
    FLYTTAR IN. Arcams vd Karl Lindblom ser fram emot att samla hela verksamheten under ett tak i Mölnlycke företagspark.

Expansivt företag flyttar till Mölnlycke

Mölnlycke

Snart blir det liv och rörelse i Elanders gamla lokaler i Mölnlycke företagspark igen.
Ombyggnaden pågår för fullt och efter sommaren planerar det expansiva företaget Arcam att flytta in.

– Vi har vuxit ur våra lokaler i Mölndal och så dök den här lokalen upp som ger oss de expansionsmöjligheter vi behöver, säger Arcams vd Karl Lindblom.

Arcam grundades 1997 och är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar 3D-skrivare för industriellt bruk. Företaget ökar sin tillväxt med 25 procent varje år och har i nuläget 230 anställda. I de nya lokalerna räknar man med att kunna fortsätta växa.

– Det ska bli spännande att flytta. Vi har varit utspridda på tre olika ställen och det ska bli kul att samla alla under ett och samma tak. De nya lokalerna ser ut att bli jättefina, de blir väldigt moderna, säger Karl Lindblom.

Vill behålla personal

Han berättar att de inte ville flytta för långt från de gamla lokalerna för att försäkra sig om att de inte skulle bli av med personal i flytten.

– Vi gjorde en triangel omkring platsen där vi befann oss och de här lokalerna låg inom det området och verkade bra så då slog vi till, säger Karl Lindblom.

Han säger att företaget kontinuerligt söker nya medarbetare inom alla olika funktioner i verksamheten. Mer än hälften av de anställda jobbar med forskning och utveckling, men även tillverkningen av 3D-skrivare sker på plats.

– Vi är ett högteknologiskt företag och har många anställda som är civilingenjörer och som har doktorerat men det är ett brett spektrum. Vi jobbar också med inköp och eftermarknad, säger Karl Lindblom.

Förutom att lokalerna måste byggas om invändigt har man nu påbörjat tillbyggnaden av en logistikdel för in- och utgående gods. Efter sommaren ska allt vara klart för inflyttning.

Attraktiv arbetsplats

Karl Lindblom hoppas att Mölnlycke företagspark nu ska fortsätta att utvecklas för att vara en attraktiv plats att jobba på.

– Det behövs bra kommunikationer, fler restauranger, närhet till aktiviteter och motionsspår – det är viktigt för att fortsätta vara en attraktiv företagspark, säger han.

Elanders på ny adress

Elanders finns fortfarande kvar med ett tjänstemannakontor med ett trettiotal medarbetare i andra lokaler i Mölnlycke företagspark. Huvudkontoret har flyttat till Mölndal medan en del av verksamheten nu återfinns i Viared i Borås.