• Bild: Stina Stjernkvist/SVT
    FINALKLARA. Hanna Ferm och Liamoo höll för favorittrycket och gick direkt till final med sin låt Hold You.
  • Bild: Stina Stjernkvist/SVT
    FINALKLARA. Hanna Ferm och Liamoo höll för favorittrycket och gick direkt till final med sin låt Hold You.

Hanna och Liamoo gick direkt till final

Melodifestivalen

Hanna Ferm och Liamoo tog sig raka vägen till final i Melodifestivalen.
– Det känns fantastiskt, säger Hanna.

Lägligt nog inföll sportlovet direkt efter att Pixbotjejen Hanna Ferm och Liamoo gjort sitt bejublande framträdande med låten Hold You i Melodifestivalens andra deltävling som hölls i Malmö i helgen.

– Jag har sovit i två dagar. Det är skönt att ha lov, jag känner mig nästan lite rädd för att komma tillbaka till skolan. Man vet aldrig vad folk ska tycka, säger Hanna som samtidigt känner ett starkt stöd från omgivningen som skickar meddelanden med ”grattis” och ”lycka till”.

Hon tycker att känslorna efteråt är lite svåra att beskriva.

– Det är så många spänningar som släpper, så mycket lycka, säger hon.

Hur var det att stå på scenen?

– Jag hade jättekul. Det var ju inte en genomglad låt men jag älskar verkligen att stå på scenen och förmedla mina känslor och att få dela det med någon annan är svårslaget. Jag har varit nervös för själva framträdandet och har inte tänkt så mycket på resultatet och när vi stod där kunde vi verkligen njuta.

Gick allt som ni hade tänkt?

– Ja, och just därför var vi väldigt glada efteråt. Oavsett hur resultatet skulle bli var vi stolta över oss själva.

Hur var det att vänta på resultatet?

– Jag hade inte fokuserat på det innan men när vi var färdiga med vårt framträdande började jag bli nervös över det. Det var ju en skräll när Malou gick vidare och då blev stämningen bland oss andra att vad som helst kan hända. När vi inte gick till Andra chansen stod det mellan oss och Margaret. Margaret är ju en världsartist med fans över hela världen så det var lite nojigt att ställas mot henne.

Kändes det när ni uppträdde att ni var favorittippade?

– Nej, vi har inte velat läsa något innan, folk känner och tänker så mycket, men man hade ändå en liten aning i och med att alla journalister ställer frågor om det. Det gör att man vill ännu mer, man vill ju inte göra någon besviken. Publiken ger ett väldigt bra stöd oavsett om man är topptippad eller inte, vi har fått jättemycket kärlek från dem.

Hur ska ni förbereda er inför finalen 9 mars?

– Nu har vi vilat lite och i veckan ska vi åka till Stockholm och skriva musik, inte till finalen utan till det som kommer efter. Sedan kommer vi att fortsätta öva och försöka förbättra helheten. Det här är ju livets gig, i Friends arena inför miljoner tittare. Jag och Liamoo drömmer om att få representera Sverige, det är inget vi förväntar oss men vi vill ju göra allt vi kan. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Har du några favoriter bland dem ni tävlade mot i lördags?

– Det är svårt, man såg knappt de andra innan i och med att vi var på olika ställen hela tiden. Alla är så olika och bra på olika sätt; Vlad som jag inte visste höll på med musik, Malou som är så duktig och karismatisk på scen, Jan (Malmsjö) som är världens gulligaste. Margaret är grymt proffsig och veteranen Andreas Johnson också. Oscar Enestad tycker jag har fått mycket oförtjänt skit i tidningar för hans musik är grym. Jag kan inte välja, jag tycker att allihop är bra.