Årsredovisningen klar: Så gick det för Airport Retail Sweden AB

Här är siffrorna för Airport Retail Sweden AB för 2022. Företaget omsatte omkring 74,5 miljoner kronor, 46,1 procent mer än under 2021. För tredje året i rad är resultatet före skatt negativt. I 2022 är handlar det om ungefär minus sex miljoner kronor.

ANNONS

Rörelseresultatet sjunker med drygt 1,1 miljoner kronor till cirka minus 4,2 miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 5,7 procent. Det är på samma nivå som 2021, då rörelsemarginalen var 6,1 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget har två dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Airport Retail Sweden

Airport Retail Sweden grundades 1949. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med herr-, dam- och barnkläder, blandat, livsmedelshandel med brett sortiment, ej varuhus eller stormarknad, specialiserad butikshandel med kosmetika och hygienartiklar och specialiserad butikshandel med alkoholhaltiga och andra drycker. Företaget har två dotterbolag.

ANNONS

Företaget har 26 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är tre fler än föregående redovisningsår.

Vd och styrelseordförande är Hans Kristian Hov-Mellbye (57).

Så ser branschtoppen ut

Airport Retail Sweden har den 25:e högsta omsättningen i Västra Götaland i sin specifika bransch, som är specialiserad butikshandel med herr-, dam- och barnkläder, blandat.

Det finns 175 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Företaget är också nummer 73 i landet.

ANNONS