Årsredovisningen klar: Så gick det för Mölnlycke Cykel & Sport AB

Här är siffrorna för Mölnlycke Cykel & Sport AB för 2022. Företagets omsättning är knappt 9,4 miljoner kronor, en nedgång på 8,6 procent från föregående år. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, cirka 500 000 kronor mot cirka 650 000 kronor.

ANNONS

Rörelseresultatet minskar med omkring 250 000 kronor till cirka 550 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 5,7 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen sju och en halv procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent.

Fakta om Mölnlycke Cykel & Sport

Mölnlycke Cykel & Sport grundades 2006. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med sport- och fritidsartiklar utom cyklar och båtar och specialiserad butikshandel med cyklar. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har fyra anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

ANNONS

Så ser branschtoppen ut

Mölnlycke Cykel & Sport har den 53:e högsta omsättningen i Västra Götaland i sin specifika bransch, som är specialiserad butikshandel med sport- och fritidsartiklar utom cyklar och båtar.

Det finns 102 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Företaget är också nummer 350 i landet.

ANNONS